Zeitnot

Yetkin
Yer
Malta
Arkadaşlar öncelikle şu profilimi atayım, ne çektiğimi anlayın.
Top lane oynuyorum, genelde lanemi kazanırım, hatta ciddi anlamda her zaman kazanırım.
Öne geçiyorum, Jungle sürekli bana camp atmasına rağmen oynamaya çalışıyorum.
Örneğin son Yasuo oyunu, oyuna bildiğiniz 0 8 başladım, karşıma son 3 oyundur top lane olmayan saçma karakterler geliyor.
Malzahar, Zoe, Swain gibi değişik değişik karakterler alıyolar, Master bana kıl olmuş oyun boyunca camp attı bana, dakika 10'a kadar 6 tane gank attı bana.
0 8 başlayıp toparlamaya çalıştım, ancak lateye doğru sürekli ölmeye eğilimliyim.

1743067079327.webp

Örneğin bu oyunu kaybettim, bir tane Yasuo penta atıp oyunu bitirdi.
Ve inanmayacaksınız ama lanede 1V4 attım, ciddi anlamda 1V4 attım.
Roam gank gibi değil, bildiğiniz 1V4 attım, oyun birbirinden troll zaten, 2 tane jungumuz var, Yuumi jung var, karşımda Yuumi'li Jhin, Maokai ve Malzahar vardı, ona rağmen lanemi kazandım.

Ne kadar iyi oynarsam oynayayım kazanamıyorum, taşıyamıyorum, ne yapmam lazım benim anlamıyorum artık.

Bu oyun bozuk şirket istemediği sürece kazanamazsın her halükarda bana ya karşı Jungle çok güçlü oluyor ya da karşı ADC çok güçlü oluyor ya da karşı SUP dk 13'te top lanede oluyor. Top lane main olarak sadece belki mid kazanırsa kazanma şansım oluyor ki bu bahsettiğim bütün oyunlarda da feedlemiyorum. Bu sezon başladım oynamaya demir 3'ten Gold4e kadar çıktım West'te fakat geri bronza düştüm genel olarak Darius ve morde oynuyorum ve çok kolay çıkıyorum hatta mide roam dahi atıyordum fakat şirket istemeyince olmuyor.

Bu oyun sıkıntılı, ne kadar uğraşsam da 30 kill aldığım oyun gidiyor. Supporta 1 kill alıp 40 assist yaptığım oyunda kazanıyorum. Bugüne kadar Max plat 3 oldum, o da biraz şans oldu herhalde. Daha üste gidemiyorsun istediğin kadar iyi oyna. 5 kişi ve hardcore oyun bilgisi yüksek kişilerle girersen Master rankına vs. ulaşırsın. Yoksa imkansız gibi, 1 maç kazan 1 maç kaybet şeklinde ilerliyor genel olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Top lane oynuyorum, genelde lanemi kazanırım, hatta ciddi anlamda her zaman kazanırım.
Örneğin son Yasuo oyunu, oyuna bildiğiniz 0 8 başladım, karşıma son 3 oyundur top lane olmayan saçma karakterler geliyor.
Malzahar, Zoe, Swain gibi değişik değişik karakterler alıyolar, Master bana kıl olmuş oyun boyunca camp attı bana, dakika 10'a kadar 6 tane gank attı bana.
0 8 başlayıp toparlamaya çalıştım, ancak lateye doğru sürekli ölmeye eğilimliyim.

Eki Görüntüle 135560

Roam gank gibi değil, bildiğiniz 1V4 attım, oyun birbirinden troll zaten, 2 tane jungumuz var, Yuumi jung var, karşımda Yuumi'li Jhin, Maokai ve Malzahar vardı, ona rağmen lanemi kazandım.

Ne kadar iyi oynarsam oynayayım kazanamıyorum, taşıyamıyorum, ne yapmam lazım benim anlamıyorum artık.

Clash Royale ile aynı mantık, sen sinirleneceksin ki para yatıracaksın. Bütün online oyunlar böyle.
Clash Royale'de en iyi oyuncular bile art arda 3 maç kazanamıyor, hiç nedenini merak ettin mi? :D oyun karşına anti atıyor sürekli. Bırak gitsin zaten oynama boş ver.

Ne kadar yok deselerde algoritmada hesapları ligte tutma eğilimi var. Örneğin sürekli plat küme olan gibir gold 1,2 altına düşmek için demir seviyesinde oyun bilgisi ve mekanik gerektiriyor. Aynı şekilde plat birinin elmas eloya çıkmak için grandmaster elo bir çaba vermesi gerek.Sen kazanmaya başlayınca karşına ve takımına seni alıkoyucak şekilde dizyan ediyorlar.Sonucunda her sezon aynı elo ayarında kalıp sinir krizi geçiriyorsun.
(Teori için westte altın elo arkadaşıma westte elmas hesap kullandı yüzde 35 win alarak elmas 4 te takılı kaldı.)

Eki Görüntüle 135560

Kim ne derse desin Riot Games iki oyunununda para isteği üzerine içinden geçti bence.

Bu oyunda 5 sene kadar Challenger, Master, grandmaster oynadım. Dereceliyi bırakma sebebim tam da bu... Aşırı coinflip oyun hani neredeyse sen eşleşmeye bastığın anda Win rate 51 49 diye dağılıyor takımlar arasında. Zaten artık kitle umurlarında değil.

Oyunu güncel olarak oynamıyorum lakin oynadığım dönemden çıkarım yaparak hala aynı oldugunu varsayıyorum ve bu yüzden Top Lane yerine Jungle gibi daha efektif bir role geçip Carry şampiyonlar oynamanı tavsiye ediyorum. Özellikle bu elolarda solo Lane ile oyuna katkın çok az oluyor genelde ve karşı solo laneler snowball olduğunda toptan oyuna hakimiyetin az olduğundan ne kadar kasarsan kas oyuna etkin çok da fazla olamıyor. İlla ben top Lane oynayarak devam edeceğim dersen de Lane bruiser ve splitt yapabilecek çarlar alıp all mute attıktan sonra yoluna bakacaksın ama dediğim gibi bu daha zahmetli.