Adamların elinde ki ekonomiye bak. Superpower'da anca yapabiliyordum bu ekonomiyi. Ruslar zaten rahat duran bir millet değil hocam. Uzun zamandır tarih ile ilgilenmiyorum mesleğimin yoğunluğu nedeniyle sadece gastronomi ile ilgili tüm konulara anca bakabiliyorum o yüzden çok spesifik bir şeyler yazamam eskisi gibi.
Modern dönemin Roma'sı desek yanlış kaçmaz, gerçi ABD biraz vandalizme de sahip. Roma'da o çok yok, tartışılır ABD'nin dönemin Roma'sı olduğu.

Ruslar zaten ne zaman Karadeniz'e indi, Moğol ve Türklerin boyunduruğundan çıktı, böyle garip her şeye karışan bir devlet oldu. Yaşam kalitesi yüksek desen değil, yaşanacak doğru düzgün bir Sibirya var bence, Moskova, Petersburg karmaşasına dayanılmaz, Sibirya da soğuğa dayanıklıysan. Ama sorsan "Rusya, ayı her yere pençesini uzatıyor, şeytan". ABD ve Rusya arasındaki dengeleri anlamakta çok zorluk çektiğimi söylemem lazım. Yaşamak için izin verilse ikisinde de yerleşmeyi yeğleyeceğim yerler belli ama, bunların diplomasisi de, politikaları da kedi ile köpek gibi. Ben de yazamam kısacası, baya uzun okumalarla anca anlaşılır.