Luciano Pavarotti'nin "The Best Nessun Dorma" performansı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan E r h a n
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 51
  • Etiketler Etiketler
    performans

E r h a n

Uzman
Makaleler
1
Yer
ANKARA
Selam.

Dünyadan böylesi bir sanatçı geldi, geçti. Sizleri bu üstün performansla baş başa bırakacağım. Ancak öncesinde bir iki ufak magazin bilgisi ile sizleri neşelendirmek istiyorum.

Günlerden bir gün, Ankara sıhhiye pazarında bir konservatuvar öğretmeni günlük alış verişine çıkar. Pazarın başından alış verişe başlarken, pazarın diğer tarafından gelen sese kulak kesilir. Sese doğru gider ve karşısında pazarcılık yapan Hakan Aysev'i görür. Kendisinden bir türkü söylemesini ister. Ses uzmanı olan öğretmen, Hakan beye adresini verir ve muhakkak kendisini ziyaret etmesini ister. Hakan beyde ziyaretine gider, orada sohbet gelişir ve konservatuvara öğrenci olarak girmesi için ikna eder. Hakan beyde derki, "Ben geçimimi pazarcılıktan sağlıyorum. Öğrenci olursam okuyamam, geçinemem." bu talep üzerine kendisine gelir olarak küçük bir ücret bağlanır. Hakan bey okulu bitirir. Avrupa turnesine çıkar ve Pavarotti'nin öğrencileri Hakan Aysev'in kısa hikâyesini kendisine iletirler. Pavarotti'de Hakan Aysev ile tanışmak ister ve öğrencilerinden tanıştırmalarını ister. Fakat Hakan Aysev Avrupa turnesini tamamlamış ve yurda dönmüştür.
Bir sonraki yıl 1989'da tekrar turne için Avrupa'ya giden Hakan Aysev'i Pavarotti'nin öğrencileri bulur. Pavarotti'nin kendileri ile tanışmak istediklerini söyler. Hakan Aysev'de Pavarotti'nin yanına gider. Pavarotti, Hakan Aysev'i görünce kendisine çok benzetir ve çok sever. Öğrencisi olması için ikna eder. Uzunca bir süre öğrenciliğini yapar. Hakan Aysev, Avrupa'ya Pavarottiyi dinlemeye gider ve sahneden Hakan Aysev'i görünce yanına çağırır. Başını göğsüne bastırır. Aralarındaki diyalog nedir bilinmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…