SF26

Üstün
Bugün paylaşım yaptı kendisi. Onu seks objesi olarak gösteren o erkek müsveddesinin ismi cismini hâlen bilmiyorken onun internet âleminden komple sildirilmiş olması çok üzücü. Görüntüleri yayan kişiyi umarım dava etmiştir.

Geri dönmeyeceğini açıkladı diye biliyorum. Gündeme gelmesi de X'teki bir paylaşım yüzünden oldu. "Şimdi 3-5 takipçili ünlülerin OF ya da abonelik açması çok normal karşılanıyor, bu kız zamanında harcandı, şanssızlık oldu." tarzı bir paylaşımdı. Paylaşımın doğruluğuna katılıyorum. Muhtemelen yaşadığı durum bugün yaşansaydı, o zamanki kadar garipsenmezdi. Ha, kendisi yayınlara devam etmek ister miydi, ora tartışılır.

TTO denen çocuk da keza buna benzer bir durum yaşamıştı. Allah'a küfür ettiği için yemediği linç kalmamıştı. Sonuç: Bugün Allah'a küfür etmek son derece normal bir şey hale geldi.

KIsaca ikisi de yaşadığı olaylarda yanlış zamana denk gelmenin azizliğine uğradılar.

Geri dönmeyeceğini açıkladı diye biliyorum. Gündeme gelmesi de X'teki bir paylaşım yüzünden oldu. "Şimdi 3-5 takipçili ünlülerin OF ya da abonelik açması çok normal karşılanıyor, bu kız zamanında harcandı, şanssızlık oldu." tarzı bir paylaşımdı. Paylaşımın doğruluğuna katılıyorum. Muhtemelen yaşadığı durum bugün yaşansaydı, o zamanki kadar garipsenmezdi. Ha, kendisi yayınlara devam etmek ister miydi, ora tartışılır.

TTO denen çocuk da keza buna benzer bir durum yaşamıştı. Allah'a küfür ettiği için yemediği linç kalmamıştı. Sonuç: Bugün Allah'a küfür etmek son derece normal bir şey hale geldi.

KIsaca ikisi de yaşadığı olaylarda yanlış zamana denk gelmenin azizliğine uğradılar.
Zamanın azizliği onları göz ardı ettirdi herkese, kız şu an 9-5 çalışıyormuş.

Muhtemelen yaşadığı durum bugün yaşansaydı, o zamanki kadar garipsenmezdi.
Ne alaka dostum bu yazdığını anlayamadım? 2 kişi kendi arasında yaşadığı değil; internette yayınlanırsa sıkıntı olur bu hep böyleydi artık garipsenmez demek ne demek? Yani yıllar geçti de çağ mı değişti ahlaki değerler mi değişti şu cümlene gram mana veremedim 😀

Aynı şekilde Kuran'a küfretmek de bugün normal karşılanıyor gibi bir algı yapmışsın çık dışarı et bakayım ağzına nasıl oturtuyorlar.
Kafandan saçma sapan bir fikir yazmışsın sanki o yıllarda internete cinsel ilişkideki bir kısmı ifşalamak kurana küfretmek kötüydü de şimdi bunları yapmak gayet sıradan gibi normalleştirmeye çalışmışsın. İlk kez kızgın emojisini attım onu da bu mesaja attım.

Ne alaka dostum bu yazdığını anlayamadım? 2 kişi kendi arasında yaşadığı değil; internette yayınlanırsa sıkıntı olur bu hep böyleydi artık garipsenmez demek ne demek? Yani yıllar geçti de çağ mı değişti ahlaki değerler mi değişti şu cümlene gram mana veremedim 😀
O zaman insanlar bu tarz durumlara karşı daha hassastı, şu anda ise bu mahremî meselelerin göz önünde olup olmaması pek de umursanmıyor.Aynı şekilde Kuran'a küfretmek de bugün normal karşılanıyor gibi bir algı yapmışsın çık dışarı et bakayım ağzına nasıl oturtuyorlar.
Aynı şekilde Kuran'a küfretmek de bugün normal karşılanıyor gibi bir algı yapmışsın çık dışarı et bakayım ağzına nasıl oturtuyorlar.
Tanrı'ya ve Kur'an'a küfür meselesi de şu; Gene o dönemde TTO'nun başına gelmeyen kalmadı bu meseleden, olayın iftira olduğu anlaşıldı ve şu anda normal bir şekilde hayatını sürdürüyor.
Aynı zamanda Tanrı'ya ve Kur'an'a küfürler birçok dijital mecrada aşırılaşmış durumda, arkadaş oradan dem vuruyor.
Kafandan saçma sapan bir fikir yazmışsın sanki o yıllarda internete cinsel ilişkideki bir kısmı ifşalamak kurana küfretmek kötüydü de şimdi bunları yapmak gayet sıradan gibi normalleştirmeye çalışmışsın. İlk kez kızgın emojisini attım onu da bu mesaja attım.
İşi normalleştirdiği de yok, o zamanlardaki hassasiyetten uzak bir genç toplum var. Gençler dini bir bağlam olarak almaktan vazgeçmiş durumda. Kaldı ki bu tarz durumlar artık oldukça sıradanlaşmış durumda, dilersen birazcık dijital mecralarda diplere gir. Arkadaşa hak verirsin.

O zaman insanlar bu tarz durumlara karşı daha hassastı, şu anda ise bu mahremî meselelerin göz önünde olup olmaması pek de umursanmıyor.
Yok kardeşim öyle bir şey o yıllarda da oyunlarda en basitinden LoL CS gibi oyunlarda yine Allah'a kitaba küfreden vardı o başka, yayın platformunda Kuran'a küfretmek başka şeyler TTO MTO ben onları bilmem bildiğim şu canlı yayında şu an bir yayıncı Kuran'a ciddi bir şekilde küfretse, oyun oynarken değil bak. Konuşma arasında Allah'a kitaba küfretse yine linçlenir hem dijitalde hem de eğer dışarıda birine denk gelirse gerçek hayatta da nasibini alır. Oyunlarda zaten küfür oluyor o yıllarda da vardı ondan önce de LoL gibi illetler ne zaman yaygınlaştı bu rezillikler o zaman çoğaldı.

Kaldı ki bu tarz durumlar artık oldukça sıradanlaşmış durumda, dilersen birazcık dijital mecralarda diplere gir. Arkadaşa hak verirsin.
Üstü kapalı yazdım biraz yukarıda uygunsuz olmasın diye ama böyle bir cevap geliyorsa yazayım. Cinsel ilişki ve pozisyonlar, yine biraz kapalı yazıyorum diğer küfür olayından çok çok daha önce zaten normaldi :) 2 kişi arasındaki fanteziye tarafların rızası varsa kimse karışamaz. Bunu internete koymanın neresi sıradanlaştı siz kafayı mı yediniz? Bu yorumu okuyan kendini düşünsün birlikte olduğu biriyle videosu internete sızıyor herkes izliyor. Hani erkek olarak sıkıntı yok diyorsan kendini kız olarak varsay bir de öyle düşün. Arkadaşa zerre kadar hak vermiyorum şurayı da yol geçen hanı gibi kullanmayın. Ağzınızın payını verecek olan çok kişi olur normalde ama bu forumda yok sanırım.

LoL gibi illetler ne zaman yaygınlaştı bu rezillikler o zaman çoğaldı.
Şurayı okuduktan sonra konuşacak bir şey kalmamış gibi hissettim, mental issues.
Üstü kapalı yazdım biraz yukarıda uygunsuz olmasın diye ama böyle bir cevap geliyorsa yazayım. Cinsel ilişki ve pozisyonlar, yine biraz kapalı yazıyorum diğer küfür olayından çok çok daha önce zaten normaldi :) 2 kişi arasındaki fanteziye tarafların rızası varsa kimse karışamaz. Bunu internete koymanın neresi sıradanlaştı siz kafayı mı yediniz? Bu yorumu okuyan kendini düşünsün birlikte olduğu biriyle videosu internete sızıyor herkes izliyor. Hani erkek olarak sıkıntı yok diyorsan kendini kız olarak varsay bir de öyle düşün.
Kızın videosu ondan izinsiz internete düştüğü anda burada mağdur olan kızın kendisidir, lamısı cimisi yok bunun.
Arkadaşa zerre kadar hak vermiyorum şurayı da yol geçen hanı gibi kullanmayın. Ağzınızın payını verecek olan çok kişi olur normalde ama bu forumda yok sanırım.
Ağzımın payını başkasının vermesini bekleme buyur sen ver beklerim, başkalarından medet umma hiç. Bu hayatta Tanrı harici korkacağım bir şey yok, olmadı ve olmayacak :)

O zaman insanlar bu tarz durumlara karşı daha hassastı, şu anda ise bu mahremî meselelerin göz önünde olup olmaması pek de umursanmıyor.

Tanrı'ya ve Kur'an'a küfür meselesi de şu; Gene o dönemde TTO'nun başına gelmeyen kalmadı bu meseleden, olayın iftira olduğu anlaşıldı ve şu anda normal bir şekilde hayatını sürdürüyor.
Aynı zamanda Tanrı'ya ve Kur'an'a küfürler birçok dijital mecrada aşırılaşmış durumda, arkadaş oradan dem vuruyor.
Lylo meselesini tam bilmiyorum fakat TTO meselesini biliyorum onun üzerinden örnek vereyim. O dönem TTO'yu linçleyenlerin en büyüğü 12 - 13 yaşında çocuklardı. Sevdikleri bir youtuber çıkıp laf ettiğinde hiç sorgusuz sualsiz ana avrat küfür ediyorlardı. Artık sosyal medya kullanım yaşı büyüdü ve insanlar neyin ne olduğuna daha çok dikkat ediyor. Olay tamamen bundan ibaret.

Lylo meselesini tam bilmiyorum fakat TTO meselesini biliyorum onun üzerinden örnek vereyim. O dönem TTO'yu linçleyenlerin en büyüğü 12 - 13 yaşında çocuklardı. Sevdikleri bir youtuber çıkıp laf ettiğinde hiç sorgusuz sualsiz ana avrat küfür ediyorlardı. Artık sosyal medya kullanım yaşı büyüdü ve insanlar neyin ne olduğuna daha çok dikkat ediyor. Olay tamamen bundan ibaret.
İşte o zamanın ergen kitlesi ile şu anki ergen kitlesinin düşünce şekli tamamen farklı. O döneme göre çok daha ağır yaşam şartları insanları yordu ve dini yaşama zorlama baskıları özellikle üniversite çağındaki öğrencilerde aşırı ters tepti, bu yüzden kimse de umursamamaya başladı.

Galiba bir içerik üreticisinin avucu kaşınıyordu ve paraya ihtiyacı vardı?.. Bu yüzden internet çok tehlikeli bir yerdir ve dijital ayak izi giderek önemi artmaya başlamıştır. Zamanında, sırf "etkileşim" ve "para" için bir insanın hayatını bitirdiler. Belki de bildiği ve kaldıramayacağı gerçeklerden kaçmak için girdiği iş yerinde, tekrar aynı muhabbet dönecektir?.. İnsanlar, kendilerinde olan kötü şeyleri biliyorlar ve karşı taraf çok iyi şekilde ilerlerken o kendilerindeki kötülüğü görünce saldırmaya başlıyorlar... Eskiden "Tanrı"ya dua ederlerdi ve şimdi de ne demek isterseniz "sorumluluk, duygu, ahlak" transferi ile günah çıkartıp rahatlıyorlar. Bu kitleyi de yerinde tutmak için benim Türkçeleştirmeme "Bildirim Dini" kullanılıyor ve oldukça işe yarıyor. Din, afyondur...

@senuzulme dediği gibi zamanında, buna benzer olay olarak TTO'nun da başını yaktılar. İnsanlar sadece kendi anlamak istediklerini anlarlar ve gerçeği anlamak için uğraşmazlar. Sürü psikolojisi gibi davranırlar. Bu linç kültürü, sivrisinek gibi her zaman beslenecek bir organ bulur ve tam olarak bu yüzden linç kültürünün hiçbir zaman yeri ve zamanı geçmez.

Dünya'nın böyle rahat görüldüğüne bakmayın. İnsanlar şu sıralar umursamaz olarak aşıyorlar; çünkü enerjileri kalmadı. (Bir de, o zamanlardan bu zamanlara çok şeyler değişti). Yer, zaman ve kişi optimum düzeye geldiğinde nasıl linçler çıkacak görürsünüz... Dünyada çok fazla "Pollyanna" var.