Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

flapen

Gelişen
Dün akşam bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kullanıyordum, sabah açtığımda Windows'ta "Otomatik onarıma hazırlanılıyor" gibi bir ekranla karşılaştım. Kurtarma ekranında onarmayı denedim, sanırsam Windows çöktü ve bilgisayar açıldığında sürekli kurtarma ekranına gelmeye başladı.

Sorunu çözmek için format atmaya karar verdim (Windows 11 GPT non-CSM NTFS). USB belleğe bu formatta bir kurulum oluşturdum fakat Windows kurulum ekranında SSD NVMe diskimi görmüyor, bu yüzden format atamıyorum. BIOS ekranında SSD'yi sorunsuz olarak görebiliyorum. Yapılan testte "Pass" olarak gözüküyor ama o kadar BIOS ayarı denedim, olmadı; sıfırlayıp denedim, yine olmadı.

Konuyla alakalı yapabileceğim ne çıkış yolları önerebilirsiniz?

• ASUS Prime B650M-R AM5 anakart
  • XPG Gammix S70 Blade 2 TB PCI-e Gen 4 SSD
IMG_0321.webp

IMG_0322.webp

IMG_0323.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
115 GB olan SSD'niz ise diskpart'ta sel disk 1 deyin. Sonra da clean komutunu verin. USB belleğinizmiş.

Bu arada bu tercüme de hatalı bence :)

Seçili diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerinde işletim sistemi yalnızca GPT disklere yüklenemez.

XPG Gammix S70 BIOS'ta ne diye gözükmekte? Bozulmuş olma ihtimali yüksek. Laptop olsa VMD durumu derdim ama alakası yok maalesef.
Merhaba.

Teknik servise göndermişsiniz SSD, nizi ancak sorun yok diye geri gelirse.

Yanlışınız şu.

İlk önce bahsettiğiniz Windows 7 kurulu laptopta flash belleğinizi Rufus ile ( MBR NTFS ) formatında Windows 11 imajını kurulumunu hazırlayın.

Daha sonra yeni masaüstü PC'nize ( MBR NTFS ) formatında hazırlamış olduğunuz Windows 11 imajlı bellek ile kurulumu yapabilirsiniz.

Yaptığınız hata Windows imajı oluşturduğunuz sistemin kısacası MBR destekli olması ve eski sistemli laptopdaki altyapıya göre hazırlanması. O yüzden yeni PC'niz flash belleğinizdeki Windows 11 kurulum dosyalarını görmüyor. Kurulumu hazırlama şekliniz yanlış yani. Aynı sorun daha önce yaşandı, bu şekilde düzeltildi.

GPT NTFS formatında yükleme yapacağınız ancak başka bir MBR eski sistem altyapısında GPT NTFS modunda hazırlanmış bellekteki Windows 11 kurulum dosyalarını görmüyor her sistem bunu kabul etmiyor o yüzden önce bu yolları uygulayın kurulumu bu şekilde yapabilirsiniz. Paylaşmış olduğunuz resimdeki hatayı da o sebepten ötürü veriyor bilginiz olsun.

Bundan sonra yapacağınız masaüstü PC'nize MBR NTFS formatında kurmuş olduğunuz işletim sistemi formatını aynı PC de Windows 11 imajı indirerek GPT NTFS modun, da Rufus ile flash belleğe yazdırmak ve yeniden masaüstü pc'nize format atarak Windows 11 GPT NTFS formatı kurulumu yapmak.

Anlayacağınızı umuyorum.

Merhaba.

Teknik servise göndermişsiniz SSD, nizi ancak sorun yok diye geri gelirse.

Yanlışınız şu.

İlk önce bahsettiğiniz Windows 7 kurulu laptopta flash belleğinizi Rufus ile ( MBR NTFS ) formatında Windows 11 imajını kurulumunu hazırlayın.

Daha sonra yeni masaüstü PC'nize ( MBR NTFS ) formatında hazırlamış olduğunuz Windows 11 imajlı bellek ile kurulumu yapabilirsiniz.

Yaptığınız hata Windows imajı oluşturduğunuz sistemin kısacası MBR destekli olması ve eski sistemli laptopdaki altyapıya göre hazırlanması. O yüzden yeni PC'niz flash belleğinizdeki Windows 11 kurulum dosyalarını görmüyor. Kurulumu hazırlama şekliniz yanlış yani. Aynı sorun daha önce yaşandı, bu şekilde düzeltildi.

GPT NTFS formatında yükleme yapacağınız ancak başka bir MBR eski sistem altyapısında GPT NTFS modunda hazırlanmış bellekteki Windows 11 kurulum dosyalarını görmüyor her sistem bunu kabul etmiyor o yüzden önce bu yolları uygulayın kurulumu bu şekilde yapabilirsiniz. Paylaşmış olduğunuz resimdeki hatayı da o sebepten ötürü veriyor bilginiz olsun.

Bundan sonra yapacağınız masaüstü PC'nize MBR NTFS formatında kurmuş olduğunuz işletim sistemi formatını aynı PC de Windows 11 imajı indirerek GPT NTFS modun, da Rufus ile flash belleğe yazdırmak ve yeniden masaüstü PC'nize format atarak Windows 11 GPT NTFS formatı kurulumu yapmak.

Anlayacağınızı umuyorum.

MBR NTFS formatında kurulum yaptım daha doğrusu tüm seçenekleri denedim. Çözüme ulaşamadığım için teknik servise götürme kararı aldım.

MBR NTFS formatında kurulum yaptım daha doğrusu tüm seçenekleri denedim. Çözüme ulaşamadığım için teknik servise götürme kararı aldım.

MBR NTFS formatında kurulum yaptınız yine mi bu şekilde takılma oldu onumu demek istediniz!

Ayrıca Win 8 öncesi işletim sisteminde Windows 11 kurulum flash belleğini hazırladığınızı yazmışsınız evet bu problem oluşturur,

Her yeni sistem veya M.2 SSD Win8 öncesi işletim sistemlerinde hazırlanmış Windows 11 kurulum dosyalarını kabul etmiyor yani kurulumda böyle sorunlar çıkartır.

NVMe M.2 SSD'ye MBR Windows kurulamaz. Desteklemiyor.

BIOS'tan CSM modu seçilse dahi mi atılamıyor? Alla alla ben atılabiliyor diye biliyorum MBR olarak M.2 NVMe SSD'ye o başta seçim önemli GPT mi MBR mi SSD sıfır ise MBR seçer ise atılabildiğini biliyorum. Doğrudur ancak sizin dediğiniz belki ben yanlış hatırlıyorum.

Cümlelerinizi nokta ile ayırmadığınız için anlamakta zorlanıyorum. NVMe SSD'ler için UEFI desteği gerekiyor. SATA SSD'ye MBR kurulabiliyor ama M.2 NVMe'ye kurulamıyor.

Anladım, benim açmış olduğum konuya gelebilir misiniz, bufferbloat testini paylaşmıştım isteğiniz üzerine.

MBR NTFS formatında kurulum yaptınız yine mi bu şekilde takılma oldu onumu demek istediniz!

Ayrıca Win 8 öncesi işletim sisteminde Windows 11 kurulum flash belleğini hazırladığınızı yazmışsınız evet bu problem oluşturur,

Her yeni sistem veya M.2 SSD Win8 öncesi işletim sistemlerinde hazırlanmış Windows 11 kurulum dosyalarını kabul etmiyor yani kurulumda böyle sorunlar çıkartır.

Evet her türlü kombinasyonu denedim. Hatta laptopa Windows 10 kurdum. Recep beyin dediği gibi Rufus yardımıyla Windows 11,10 gibi seçenekleri denedim olmadı son çare teknik servise göndermek zorunda kaldım. Ürünü tekrar teslim aldığımda sorunun neden kaynaklı olduğunu öğreneceğim.

Kasayı servisten aldım SSD arızalandığı için farklı bir SSD ile değişimini sağladılar. Sorunun SSD'de olduğu kesinleşti yine de yardımı dokunan herkese teşekkür ederim.