Merhaba. Sıfır aldığım Lexar NM710 1TB M.2 SSD'yi anakartımın PCI-e 4 destekleyen M.2 yuvasına taktım. Fakat hız testi yaptığımda 120/100 MB gibi okuma yazma değerleri aldım. BIOS ayarlarından M.2 yuvalarını PCI-e 3'e çektiğim zaman 3000/3200 gibi bir değere ulaştım fakat aldığım SSD'yi PCI-e 4'te kullanmak istiyorum. Zira kağıt üstünde 5000/4500 okuma yazma değeri veriyor. Donanımlarım desteklerken PCI-e 4'ü kullanamıyorum. Yardımcı olur musunuz?
2 slotum var üst tarafta olan PCI-e 4 alt taraftaki PCI-e 3.Daha öncesinde üst taraftaki slotta PCI-e 3 SSD kullandım. Bir problem yaşamadım. Fakat PCI-e 4 SSD takınca hard disk hızına düştü.
Vallahi sitesini inceledim. 2. slot kesin olarak 3.0 1. slot ise 4.0 ama 3. nesil işlemci taktığında 4.0 X2 olarak çalışıyor. Ancak senin işlemci 4.0 destekli ve 4.0 X4 olarak çalışması lazım ama çalışmıyor. M.2'de sorun olabilir mi başka bir PC'de denediniz mi?
Vallahi sitesini inceledim. 2. slot kesin olarak 3.0 1. slot ise 4.0 ama 3. nesil işlemci taktığında 4.0 X2 olarak çalışıyor. Ancak senin işlemci 4.0 destekli ve 4.0 X4 olarak çalışması lazım ama çalışmıyor. M.2'de sorun olabilir mi başka bir PC'de denediniz mi?