Arkadaşlar selam, yaklaşık 4 yıldır kullandığım sistemimde bazen Windows arayüzünde ve şu sıralar oyunlarda micro drop sorunu yaşadığım için kontrol ettiğimde SSD sağlığımın 7'ye düştüğünü gördüm. Sistemimde i5 13. nesil işlemci ve RTX 3060 var. SSD sağlığının bu kadar azalması normal mi, bana gelen SSD mi bozuktu? Detayları görselde ekledim, ne önerirsiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Superuser do 6
Çalışkan
- Makaleler
- 4
Pardon, SSD'nin modeli nedir?
Kioxia Exceria SSD yazıyor, tam modelini bilmiyorum. Hazır sistemin içinde gelmişti.
Superuser do 6
Çalışkan
- Makaleler
- 4
Ekonomik ömrünü tamamlamış artık hocam. Aktif olarak kullanmanızı tavsiye etmem; mümkünse yeni bir SSD alın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu kadar sıcak çalışması normal mi? Kasa içinin de abartı derecede sıcak olduğunu düşünmüyorum hava akışım var. Sağlığı daha %90 olduğu zamanlar da bakmıştım en son yine 65 derecelerde çalışıyordu.Ekonomik ömrünü tamamlamış artık hocam. Aktif olarak kullanmanızı tavsiye etmem; mümkünse yeni bir SSD alın.
SHERLOCKED 56
Üstün
CrystalDiskInfo değerlerini 10bit olarak gösterin @Caner Uncu.
CrystalDiskInfo değerlerini 10bit olarak gösterin @Caner Uncu.
Son düzenleyen: Moderatör:
bahtsızkarakter 56
Uzman
Muhtemelen sıcaklıktan bozulmuş, istersen testi başlat bir elinde dokun ısınıyor mu diye. Bazen sensör düzgün çalışmayabiliyor.Peki bu kadar sıcak çalışması normal mi? Kasa içinin de abartı derecede sıcak olduğunu düşünmüyorum hava akışım var. Sağlığı daha %90 olduğu zamanlar da bakmıştım en son yine 65 derecelerde çalışıyordu.
SHERLOCKED 56
Üstün
@Caner Uncu görmediyseniz diye.
Bloklar temiz görünüyor, kritik bir hata da olmamış verilere göre ancak yine de yazılan veri miktarına bağlı olarak sağlık düşüşü fazla. 65 derece çok yüksek sayılabilecek bir sıcaklık değil aslında, o yüzden sıcaklıktan olduğunu pek düşünmüyorum. Yazma hızı da düşmüş. Bence garantiye gönderin.