parsekl

Uzman
Arkadaşlar selam, yaklaşık 4 yıldır kullandığım sistemimde bazen Windows arayüzünde ve şu sıralar oyunlarda micro drop sorunu yaşadığım için kontrol ettiğimde SSD sağlığımın 7'ye düştüğünü gördüm. Sistemimde i5 13. nesil işlemci ve RTX 3060 var. SSD sağlığının bu kadar azalması normal mi, bana gelen SSD mi bozuktu? Detayları görselde ekledim, ne önerirsiniz?

1784748472712.webp

1784748487694.webp

Ekonomik ömrünü tamamlamış artık hocam. Aktif olarak kullanmanızı tavsiye etmem; mümkünse yeni bir SSD alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekonomik ömrünü tamamlamış artık hocam. Aktif olarak kullanmanızı tavsiye etmem; mümkünse yeni bir SSD alın.
Peki bu kadar sıcak çalışması normal mi? Kasa içinin de abartı derecede sıcak olduğunu düşünmüyorum hava akışım var. Sağlığı daha %90 olduğu zamanlar da bakmıştım en son yine 65 derecelerde çalışıyordu.

Peki bu kadar sıcak çalışması normal mi? Kasa içinin de abartı derecede sıcak olduğunu düşünmüyorum hava akışım var. Sağlığı daha %90 olduğu zamanlar da bakmıştım en son yine 65 derecelerde çalışıyordu.
Muhtemelen sıcaklıktan bozulmuş, istersen testi başlat bir elinde dokun ısınıyor mu diye. Bazen sensör düzgün çalışmayabiliyor.