Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kyou

Üyecik
Merhabalar, elimdeki sistemi satacağım fakat geçenlerde format atsak dahi boş SSD'deki eski silinen dosyaların belirli programlar ile geri kurtarılabileceğini gördüm. Bu konuda ne yapmak en güvenilir yoldur?

Çözüm
Evet, ana sistem diski. Peki sizce bu olmasa da başka bir yöntem var mı, yoksa sistemi SSD'siz satmak mı daha mantıklı veri güvenilirliği açısından?
Hocam SSD'den veri kurtarmak HDD kadar kolay olmuyor. Yani çok çok önemli bir veri yoksa dert etmeye gerek yok bence. Ben yine de alternatif yöntem önereyim.

Terminal'i açıp sırayla şu komutları girebilirsiniz:

Kod:
diskpart
list disk
select disk X
clean all

Bu Secure Erase değil, sıfırlıyor sadece. Olmadı format aşamasında "biçimlendir" yapın, yeterli.
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, ana sistem diski. Peki sizce bu olmasa da başka bir yöntem var mı, yoksa sistemi SSD'siz satmak mı daha mantıklı veri güvenilirliği açısından?
Hocam SSD'den veri kurtarmak HDD kadar kolay olmuyor. Yani çok çok önemli bir veri yoksa dert etmeye gerek yok bence. Ben yine de alternatif yöntem önereyim.

Terminal'i açıp sırayla şu komutları girebilirsiniz:

Kod:
diskpart
list disk
select disk X
clean all

Bu Secure Erase değil, sıfırlıyor sadece. Olmadı format aşamasında "biçimlendir" yapın, yeterli.

Çözüm