Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam SSD'den veri kurtarmak HDD kadar kolay olmuyor. Yani çok çok önemli bir veri yoksa dert etmeye gerek yok bence. Ben yine de alternatif yöntem önereyim.Evet, ana sistem diski. Peki sizce bu olmasa da başka bir yöntem var mı, yoksa sistemi SSD'siz satmak mı daha mantıklı veri güvenilirliği açısından?
Terminal'i açıp sırayla şu komutları girebilirsiniz:
Kod:
diskpart
list disk
select disk X
clean all
Bu Secure Erase değil, sıfırlıyor sadece. Olmadı format aşamasında "biçimlendir" yapın, yeterli.
Merhaba, Secure Erase işlemi yapabilirsiniz.
Teşekkürler.
Kusura bakmayın, şimdi kontrol ettim fakat BIOS'ta secure erase kısmı yok. Anakart: ASUS B450M Plus II.
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD marka modeli neydi? Kendi üretici yazılımı üzerinden bir bakın isterseniz.Teşekkürler.
Kusura bakmayın, şimdi kontrol ettim fakat BIOS'ta secure erase kısmı yok. Anakart: ASUS B450M Plus II.
Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2.SSD marka modeli neydi? Kendi üretici yazılımı üzerinden bir bakın isterseniz.
Kioxia yazılımında Secure Erase desteği olması lazım hocam, bir deneyin isterseniz. Yalnız ana sistem diskiyse yapmaz.
Evet, ana sistem diski. Peki sizce bu olmasa da başka bir yöntem var mı, yoksa sistemi SSD'siz satmak mı daha mantıklı veri güvenilirliği açısından?Kioxia yazılımında Secure Erase desteği olması lazım hocam, bir deneyin isterseniz. Yalnız ana sistem diskiyse yapmaz.
Hocam SSD'den veri kurtarmak HDD kadar kolay olmuyor. Yani çok çok önemli bir veri yoksa dert etmeye gerek yok bence. Ben yine de alternatif yöntem önereyim.Evet, ana sistem diski. Peki sizce bu olmasa da başka bir yöntem var mı, yoksa sistemi SSD'siz satmak mı daha mantıklı veri güvenilirliği açısından?
Terminal'i açıp sırayla şu komutları girebilirsiniz:
Kod:
diskpart
list disk
select disk X
clean all
Bu Secure Erase değil, sıfırlıyor sadece. Olmadı format aşamasında "biçimlendir" yapın, yeterli.