Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MeReKGs67

Uzman

Dosya Ekleri

• Screenshot_74.webp
    Screenshot_74.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne şeridi hocam otoban şeridi mi :rofl:
Şu konudaki son paragrafı okuyabilirsin:

Hat sayisi. Hat sayisi cogaldikca aktarilabilecek veri, yani bant genisligi artiyor. Ne kadar fazla hat, o kadar hiz diyebiliriz kisacasi. Sadece M.2 diskler icin degil, PCI-E ile bagladiginiz her cihaz (ozellikle GPU'lar) icin gecerli bu.

Tabii M.2 slotlari icin 4 hat uzeri su anlik pek mumkun degil, mumkun olsa da onemi yok.

Hat sayisi. Hat sayisi cogaldikca aktarilabilecek veri, yani bant genisligi artiyor. Ne kadar fazla hat, o kadar hiz diyebiliriz kisacasi. Sadece M.2 diskler icin degil, PCI-E ile bagladiginiz her cihaz (ozellikle GPU'lar) icin gecerli bu.

Tabii M.2 slotlari icin 4 hat uzeri su anlik pek mumkun degil, mumkun olsa da onemi yok.
Anladım vatandan hazır sistem almıştım uygun fiyata anakart olarak da bir seçenek sunmuşlardı ASRock B450M. M2 ve GPU PCle versiyonu 3.0 çıktı neyse çok önemli değil herhalde. Bu M2 Gen 4 ve Gen 3 hız farkı nerelerde ortaya çıkar peki oyunlarda fark oluşturacağını sanmıyorum. Bir de mesela WinRAR dosya ayıklama hızı SSD ve işlemciye mi bağlı daha çok?