Makaleler
13
Yer
İstanbul
M.2 dönüştürücü almıştım, içinden termal ped çıktı. Ana SSD olarak Exceria G2 kullanıyorum. Oyun indirirken falan 65 dereceye çıkıyor. Bu derecelerin normal olduğunu biliyorum fakat elimde hazır pad varken daha da düşmesini istiyorum. Anakartımda soğutucu blok yok (ASUS Prime A520M-K). Bu termal padi direkt olarak SSD'nin üstüne mi yapıştırmam gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki pedi sök onun yerine yeni olanı yapıştır, üstüne yapıştırman ısı transferini azaltabilir.

Önceki pedi sök onun yerine yeni olanı yapıştır, üstüne yapıştırman ısı transferini azaltabilir.
Üstünde pad yok, bu şekil.
2913-kioxia-exceria-g2-unidad-ssd-1tb-nvme-m2-2280-comprar.webp

Yazıyı dikkatli okumamışım, kusura bakma. Soğutma bloğu yoksa neden pad yapıştıracaksın ki?

SSD'nin çalışma sıcaklığı aralığında çalışıyorsa sorun olmaz kullan geç. Bir de yeni SSD ihtiyacınızda Samsung tercih edin. Uzun ömürlü ve SSD'lerin halen kralı.
Genellikle modele göre satın alım yaparım. SSD ihtiyacım yok, elimde fazladan pad vardı, değerlendirmek istedim fakat gerek yokmuş. Teşekkür ederim.

Kartla arasindaki bosluk ne kadar? Birkac mm varsa yapistiracagin duz aluminyum ya da bakir levha dahi birkac derece dusurecektir sicakligi.