Tam olarak anlatımına hiç rastlamadım, kendim bu şekilde klonlama yapıyorum.

Yedekleme diye aratın, orada sistem görüntüsü oluşturma kısmı çıkar, diğer disklerin birine sistem görüntüsünü kaydedip yeni SSD'yi takıp geri yükleme yapıyorsunuz.

Bir format USB'si lazım, bir de yeni SSD'ye eski SSD boyutunda bir bölüm oluşturmanız gerekecek, yoksa tekrar yazmıyor.

Tam olarak anlatımına hiç rastlamadım, kendim bu şekilde klonlama yapıyorum.

Yedekleme diye aratın, orada sistem görüntüsü oluşturma kısmı çıkar, diğer disklerin birine sistem görüntüsünü kaydedip yeni SSD'yi takıp geri yükleme yapıyorsunuz.

Bir format USB'si lazım, bir de yeni SSD'ye eski SSD boyutunda bir bölüm oluşturmanız gerekecek, yoksa tekrar yazmıyor.

Format USB'sinden kastınız içinde Windows 10 ISO'su olan bildiğimiz format USB'si değil mi? O yapılır. Bu sistem görüntüsü denilen şey imaj olarak mı geçiyor. Benim eski SSD'm 500 GB kapasiteli. Ve neredeyse tamamı dolu. Diğer diskler de dolu. Yeni bir bölüm oluşturmanız gerekecek kısmını anlamadım. Zaten SSD kurulumunda başlangıçta bölüm oluşturuyoruz. Yani 2TB bölüm oluşturmuş olacağım zaten. Anladığım kadarıyla. Eski SSD'min boyutu kadar ekstra bir alana ihtiyacım var. Bu harici bir disk olabilir. Veya PC'mdeki diğer disklerde 500GB'lik boş bir alan olabilir. Ama maalesef yok :/

Diğer disklerde 500 GB boş alan şart.

Evet bildiğimiz format belleği, onunla sorun gider deyip kaydettiğimiz görüntüyü yazdıracağız.

Bölüm oluşturma, format atar gibi sürücü ekranına gelip 2TB alanın sadece eski SSD kadar olan bölümünü oluşturacağız, 500 GB gibi, yazdırma sonrası birimi genişlet deyip 2TB yaparsınız, bu olay zaten tüm klonlamalar için böyle.

Harici diske yedeklemeyebiliyor, yedeklese bile geri yazmada görmüyor.

Diğer disklerde 500 GB boş alan şart.

Evet bildiğimiz format belleği, onunla sorun gider deyip kaydettiğimiz görüntüyü yazdıracağız.

Bölüm oluşturma, format atar gibi sürücü ekranına gelip 2TB alanın sadece eski SSD kadar olan bölümünü oluşturacağız, 500 GB gibi, yazdırma sonrası birimi genişlet deyip 2TB yaparsınız, bu olay zaten tüm klonlamalar için böyle.

Harici diske yedeklemeyebiliyor, yedeklese bile geri yazmada görmüyor.

Anladım. Peki bu 500GB alan dahili disklerden birinde mi olmalı? Yoksa 500 GB'lik bir USB harici bellek bağlasam yine yapabilir miyim? Bu arada teşekkür ederim. Eğer yapabiliyorsam harici belleği hallettikten sonra bu yöntemi uygulayacağım.

Sistemdeki disklerin birinden 500GB veriyi harici diske yedekleyip, iş bittikten sonra sistem görüntüsü işe yaramayacak onu silip verileri geri aktarabilirsiniz, bu da bir seçenek.

Mesela bu dediğiniz yöntemlerle 2 SSD'yi aynı anda çoğaltıcı ile takmam gerekir mi?

Hayır. Clonezilla ile yedek aldıktan sonra aldığınız yedek birtakım disk dosyalarına dönüşüyor. Daha sonra bunları birleştirip bir ISO dosyası oluşturuyorsunuz. ISO dosyanızın büyüklüğü sisteminizin kapladığı alana göre değişiklik gösterebilir.

Hayır. Tamamen ücretsiz ve açık kaynak bir çözüm.

Hayır. Clonezilla ile yedek aldıktan sonra aldığınız yedek birtakım disk dosyalarına dönüşüyor. Daha sonra bunları birleştirip bir ISO dosyası oluşturuyorsunuz. ISO dosyanızın büyüklüğü sisteminizin kapladığı alana göre değişiklik gösterebilir.

Hayır. Tamamen ücretsiz ve açık kaynak bir çözüm.

Tamam o yedeği nereye alıyor ama. Buluta almadığı sürece işimi çözmez. 500GB'lik boş hafızam yok.