Craxidor 51

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Unknown
Esenlikler,

Kendime eğitim indirimiyle bir laptop almayı düşünüyorum. Sosyal medya yönetimi, AutoCAD, yapay zeka ve yazılım gibi alanlarda kullanılacak. Onun haricinde gündelik olarak kullanılacak. Dizi/film izleme, müzik dinleme, video izleme vs. gibi gündelik olarak kullanılacak. Sizlere sormak istedim.

Daha önce hiç MacBook kullanmadım ve alışabilir miyim bunu düşünüyorum. Elbet alışılır diye düşünüyorum.

Söylediğim alanlar için M2 MacBook Air yeterli olur mu? Teşekkür ederim.

Alınır elbette 2020 çıkışlı M1 Air bile bugün fazlasıyla iş görüyor ve emin olun alışması çok kolay hatta Windows'dan daha kullanışlı ve pratik kesinlikle.

Ayrıca gündelik kullanımlar dışında ağır uygulamalarda kullanmayı düşünüyorsanız 16GB Ram'li modellere yönelmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Alınır elbette 2020 çıkışlı M1 Air bile bugün fazlasıyla iş görüyor ve emin olun alışması çok kolay hatta Windows'dan daha kullanışlı ve pratik kesinlikle.

Ayrıca gündelik kullanımlar ağır uygulamalarda kullanmayı düşünüyorsanız 16GB Ram'li modellere yönelmenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. Evet, almayı düşünüyorum. Eğitim indirimi sayesinde de biraz daha ucuz hale geliyor.

Teşekkür ederim. Evet, almayı düşünüyorum. Eğitim indirimi sayesinde de biraz daha ucuz hale geliyor.

Rica ederim. Apple'ın M serisi işlemcileri hem çok verimli enerji tüketimi açısından ısınmıyorlar hem de gündelik kullanımlar için fazlasıyla performansı sunuyor. Benim macOS işletim sistemine tam anlamıyla alışmam bir iki gün sürdü.

Bende 8 GB M1 Air var mesela, Chrome'da şu an arkada 38 sekme açık; performans anlamında bana mısın demiyor, 6 yıllık cihaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 ay önce aldım çok memnunum. Sevdim ve alıştım. Ben öğrenci indirimi ile alamadım Pozitif Teknoloji'den. Kuveyt Türk kartım yoktu yoksa tam bedava fiyata geliyordu. Merak ettiğin varsa taze kullanıcı olarak cevaplayabilirim.

1 ay önce aldım çok memnunum. Sevdim ve alıştım. Ben öğrenci indirimi ile alamadım Pozitif Teknoloji'den. Kuveyt Türk kartım yoktu yoksa tam bedava fiyata geliyordu. Merak ettiğin varsa taze kullanıcı olarak cevaplayabilirim.
Birazcık laptoptan bahsedebilir misiniz hocam? 2026 yılında almak vs. saçma olur mu? Alışmak zor sürer mi vs. gibi sorularım vardı.

AutoCAD ve yapay zeka konusunu araştır.
Neden hocam? Biraz kafamı karıştırdı bu yorum.

Merhaba, cihazın kullanıcısı olarak yorum yapayım.

Genel olarak M2 MacBook Air alınır. Taşınabilir, pil ömrü yüksek, performansı iyi, ekranı, hoparlörü, mikrofonu, kamerası vs. çok iyi bir cihaz. Ancak, senin kullanım senaryon için şunlara dikkat etmeni tavsiye ederim:

• Yapay zeka kullanımından kastın nedir? Eğer yerelde (local) yapay zeka çalıştırmak ise, 16 GB RAM'li M2, özellikle Air model bu iş için pek yeterli değil ve seni üzecektir. Air model yük altında ısınır, ısınınca "throttle" yer ve performansını kısar, bu da uzun kullanımda baş ağrıtır. 16 GB RAM de böyle bir iş için pek yeterli olmaz. Ayrıca, M2 çip her ne kadar yazılım, tasarım gibi işlerde performanslı ve güçlü olsa da, yapay zeka için tasarlanmamış ve geliştirilmemiş bir çip, bu sebeple her ne kadar güçlü bir CPU ve GPU'ya sahip olsa da yapay zeka gibi bir işte pek yeterli ve yetenekli olacağını sanmıyorum. Eğer yapay zeka tarafında ciddi isen, en kötü Pro serisi M çipe sahip bir MacBook Pro tavsiye ederim. Evet M2 çip bu iş için kötü değil ama beklentini çok yüksek tutmanı tavsiye etmem.
İşin geri kalanı için konuşmak gerekirse, macOS'e alışman çok kolay ve rahat olur hiç merak etme. Yazılım ve AutoCAD işleri için de seni üzmez.

Alınır. M2 öyle verimli bir işlemci ki Apple bu işlemciyi bilgisayarlarına koydu, tabletlerine koydu, Apple TV’ye koydu, Vision Pro’ya koydu. M2’yi sömürdü adeta. M2 Air hala upuzun ömrü olan bir bilgisayar.