Guilty Conscience
Üstün
Tekrar ediyorum, M4 + 16 GB ikilisi öğrencilik aşamasında konu sahibinin isteğini karşılar, dallandırmaya ve budaklandırmaya gerek yok.
Ama bir konuda hakkını vereyim, iş ağırlaştığında tabii ki tekleyecek.
Mesele ne Apple ne de işletim sistemi, mesele tamamen After Effects'in kendisi. Suç burada ne Apple'da ne de donanımda suç, 2026 yılına gelmemize rağmen hala bu kadar hantal ve obur bir mimariyle çalışan Adobe'de.
Mesela bir tane Basic bir yazı animasyonu yapacaksın bak en temel seneryoda 2 text layer açsan bunlarada basit null obje ile scale hareketi versen üstüne de glow falan atsan direk program Low Memory der.
Zaten Reddit'de falan da bayağı tartışmışlar
40k. Grafk tarasım için. Bu yaz alacağım ve 4 yıl idare etmesi gerekiyor. Bu süreçte yeni bir cihaza geçmeden önce 4 yıl programları kaldırması gerekiyor.
Bir kaynağa göre;
- Adobe Photoshop: Görsel tasarım ve düzenleme için kullanılır. 4
- Adobe Illustrator: Vektörel grafik tasarımı için kullanılır. 4
- Adobe ındesign: Dergi, kitap gibi basılı malzemelerin tasarımı için kullanılır. 4
- coreldraw: Grafik tasarım ve illüstrasyon için kullanılır. 4
- Illustrator: Web tasarımı ve kullanıcı arayüzü tasarımı için kullanılır. 4
- After Effects: Hareketli grafik tasarım ve video düzenleme için kullanılır. 4
After Effects'de sıkıntı yaşarsın inan bana profesyonel compositing Motion design yapmana bile gerek yok 4 shape layer açsan Low Memory der ve ön izleme bile alamazsın hani bilmesem 16 GB yeter herhalde derdim ama maalesef gerçekler bu.
Son düzenleme: