talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Şu an lise 3'üm. Lise 4'e başlarken 16 GB'lık versiyonunu almayı düşünüyorum. Üniversite de 2 yıllık grafik tasarım bölümünü seçiceğim. Şu an kullandığım laptop 2020'den kalma 27 inç Acer ve oldum olası çok büyük ve ağır gelmiştir. Kullanılacak programlar falan göz önünde bulundurulunca uygun bir cihazmı. Bütçem o civarlar.
Selam, öncelikle bu işi tamamen hedefler ve bütçe belirliyor. Ortalama ne kadar bütçeniz var?
Ben kendime M2 MacBook Air düşünüyorum, sebebi sadece gündelik işler için kullanacak olmam. Fiyatı güzel, sana tavsiyem M4 bütçe yetiyorsa. SSD konusuna girmeyeceğim her zaman çok pahalı yansıyor fiyata sen karar ver. En düşük GB alıp daha sonra ileride Type-C SSD'ler ile de yoluna devam edebilirsin seçenek.
M.2 almayı düşünüyorsan, gündelik işler için bile olsa minimum 16 GB modeline bak.
2. el düşünülürse atacağım 4 model de üzmez.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...book-pro-m3-14-inc-mtl73tu-a-1288779937/detay (İlandaki gibiyse favorimdir.)
HP Omen olan arkadaşın klavyesinde 2 tuş eksik olduğu için fiyatı bu kadar düşmüş sanırım. Harici bir klavye ve mouse kullanacaksanız bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
4. model eğer dendiği gibiyse elden kontrol edilerek alınabilir.
Huawei'nin bu bütçedeki ürünlerinin fiyatları inanılmaz şişti, gerek yok şu an.
Günümüzde MacBook alınacaksa kesinlikle M işlemcili bir model alınmalı. Çok fark ettiriyor gerçekten. Omen cihazı da son dönemlerdeki HP sorunlarından dolayı önermiyorum; çünkü bazı Omen modellerinde de sensör problemi yaşayanlar mevcut. MSI Summit kasa için yorum yapmam yanlış olur, pek popüler bir cihaz değil. Sorunu mevcut mu, sorunsuz mu bilmiyorum. Attıklarınız arasından sadece MacBook M3 Pro alınabilir o da 8 GB RAM yüzünden patlıyor.
Son düzenleyen: Moderatör: