Şu an lise 3'üm. Lise 4'e başlarken 16 GB'lık versiyonunu almayı düşünüyorum. Üniversite de 2 yıllık grafik tasarım bölümünü seçiceğim. Şu an kullandığım laptop 2020'den kalma 27 inç Acer ve oldum olası çok büyük ve ağır gelmiştir. Kullanılacak programlar falan göz önünde bulundurulunca uygun bir cihazmı. Bütçem o civarlar.

Selam, öncelikle bu işi tamamen hedefler ve bütçe belirliyor. Ortalama ne kadar bütçeniz var?

Ben kendime M2 MacBook Air düşünüyorum, sebebi sadece gündelik işler için kullanacak olmam. Fiyatı güzel, sana tavsiyem M4 bütçe yetiyorsa. SSD konusuna girmeyeceğim her zaman çok pahalı yansıyor fiyata sen karar ver. En düşük GB alıp daha sonra ileride Type-C SSD'ler ile de yoluna devam edebilirsin seçenek.

M.2 almayı düşünüyorsan, gündelik işler için bile olsa minimum 16 GB modeline bak.

Günümüzde MacBook alınacaksa kesinlikle M işlemcili bir model alınmalı. Çok fark ettiriyor gerçekten. Omen cihazı da son dönemlerdeki HP sorunlarından dolayı önermiyorum; çünkü bazı Omen modellerinde de sensör problemi yaşayanlar mevcut. MSI Summit kasa için yorum yapmam yanlış olur, pek popüler bir cihaz değil. Sorunu mevcut mu, sorunsuz mu bilmiyorum. Attıklarınız arasından sadece MacBook M3 Pro alınabilir o da 8 GB RAM yüzünden patlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, öncelikle bu işi tamamen hedefler ve bütçe belirliyor. Ortalama ne kadar bütçeniz var?

M2 almayı düşünüyorsan, gündelik işler için bile olsa minimum 16 GB modeline bak.
40K. Grafk tarasım için. Bu yaz alıcağım ve 4 yıl idare etmesi gerekiyor. Bu süreçte yeni bir cihaza geçmeden önce 4 yıl programları kaldırması gerekiyor.

Bir kaynağa göre;
  • Adobe Photoshop: Görsel tasarım ve düzenleme için kullanılır. 4
  • Adobe Illustrator: Vektörel grafik tasarımı için kullanılır. 4
  • Adobe InDesign: Dergi, kitap gibi basılı malzemelerin tasarımı için kullanılır. 4
  • CorelDRAW: Grafik tasarım ve illüstrasyon için kullanılır. 4
  • Illustrator: Web tasarımı ve kullanıcı arayüzü tasarımı için kullanılır. 4
  • After Effects: Hareketli grafik tasarım ve video düzenleme için kullanılır. 4

40k. Grafk tarasım için. Bu yaz alacağım ve 4 yıl idare etmesi gerekiyor. Bu süreçte yeni bir cihaza geçmeden önce 4 yıl programları kaldırması gerekiyor.

Bir kaynağa göre;
  • Adobe ındesign: Dergi, kitap gibi basılı malzemelerin tasarımı için kullanılır. 4
  • coreldraw: Grafik tasarım ve illüstrasyon için kullanılır. 4

ASUS Vivobook S16 serisinden 13. nesil I7'li cihaz öneririm. 16 GB RAM ve 1 TB M2 ile beraber geliyor.

40k. Grafk tarasım için. Bu yaz alacağım ve 4 yıl idare etmesi gerekiyor. Bu süreçte yeni bir cihaza geçmeden önce 4 yıl programları kaldırması gerekiyor.

Bir kaynağa göre;
  • Adobe ındesign: Dergi, kitap gibi basılı malzemelerin tasarımı için kullanılır. 4
  • coreldraw: Grafik tasarım ve illüstrasyon için kullanılır. 4

İkinci el olur mu? Şu anda sıfır olarak M2 Air 16 GB RAM bulunabilir ancak SSD konusunda kısık modeller.

256 ve M2 model aşırı üzücü çok açık söyleyeyim. Hele ki günümüzde 256GB gibi bir rakam cidden mantıksız. Ama Apple'ın da fiyat politikası bu maalesef.

Konu sahibine önerim bu sevdadan vazgeçmesi olabilir. Zamlardan sonra ekonomik bir cihaz arayanlar için uygun bir seçenek olmaktan çok uzaklaştı. İkinci el takıntısı olmasa neyse de.

256 ve M.2 model aşırı üzücü çok açık söyleyeyim. Hele ki günümüzde 256 GB gibi bir rakam cidden mantıksız. Ama Apple'ın da fiyat politikası bu maalesef.

Konu sahibine önerim bu sevdadan vazgeçmesi olabilir. Zamlardan sonra ekonomik bir cihaz arayanlar için uygun bir seçenek olmaktan çok uzaklaştı. İkinci el takıntısı olmasa neyse de.

Harici 256 GB'lık bir SSD var pek kullanmadığım. Ona depolayabilirim çalışmalarımı.

Harici 256 GB'lık bir SSD var pek kullanmadığım. Ona depolayabilirim çalışmalarımı.
Yine yeterli değil, günümüzde bu standart saçmalık seviyesinde diyebilirim. Ayrıca taşınılabilir disk her zaman risktir. Aynı fiyat etiketinde ASUS ram yükseltebilmenin yanı sıra 1 TB M.2 seçeneğiyle geliyor yani.