mercha

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Manisa, Türkiye
Selam,
Elimde 2024 model M3 MacBook Air 8/256 var. Temiz, garantili, kutulu.
Acil nakit ihtiyacım oldu, hızlıca satmam gerekiyor. Piyasayı çok bilmiyorum. Letgo, sahibinden, Facebook vs. hangisi daha hızlı sonuç verir?

İlan açıklamasında ne yazmalı, nasıl dikkat çeker?

Dolandırılmadan, kısa sürede elden çıkarmak için önerisi olan varsa çok makbule geçer.
Şimdiden sağ olun 🙏

Burada Steam Deck'î satışa koydum 16.000'den, satılmadı. Sahibinden'e koydum 19.000'den, anında satıldı. Yeterince açık sanırım.
Recep Beye katılıyorum. Ayrıca Letgo, Sahibinden, Facebook Pazaryeri vs. hepsinde ilan açmalısınız. Dolandırılmamak içinse her platformda ortak şeyler var;
1- Mümkünse aynı şehir içinde ticareti gerçekleştirin.
2- Parayı banka hesabınıza alın ve açıklama kısmına detaylı bir şekilde XXX ürününü sağlam bir şekilde aldım. XXX Ürününün fiyatıdır. şeklinde bir ibare yazdırın.
3- Alıcı ve Satıcı arasında T.C. Kimlik Numaralarının da olduğu bir satış sözleşmesi yapın. (Ürün, taraflar, fiyat vs.).

İnternette yine buna benzer önlemler kesin yazılmıştır o kaynaklara da göz atın.

Letgo'dan hiç bir şey satamazsın adam akıllı kullanıcısı yok. Sahibinden en mantıklısı.

Recep Beye katılıyorum. Ayrıca Letgo, Sahibinden, Facebook Pazaryeri vs. hepsinde ilan açmalısınız. Dolandırılmamak içinse her platformda ortak şeyler var;
1- Mümkünse aynı şehir içinde ticareti gerçekleştirin.
2- Parayı banka hesabınıza alın ve açıklama kısmına detaylı bir şekilde XXX ürününü sağlam bir şekilde aldım. XXX Ürününün fiyatıdır. şeklinde bir ibare yazdırın.
3- Alıcı ve Satıcı arasında T.C. Kimlik Numaralarının da olduğu bir satış sözleşmesi yapın. (Ürün, taraflar, fiyat vs.).

İnternette yine buna benzer önlemler kesin yazılmıştır o kaynaklara da göz atın.

Oldu olacak belgeye döküp imza da atsınlar :D Yıllardır satış yapıyorum ve 100'den fazla ürün sattım bunlar saçmalıktan ibaretler. Satış yapan insanların da hiç biri bunları yapmıyorlar zaten alıcı da buna yanaşmaz altında bir niyet arar.

Elden teslimde parasını alır ürünü verir, şehir dışına satacağı zamanda parasını hesabına aldıktan sonra kargolar iş biter.

Letgo'dan hiç bir şey satamazsın adam akıllı kullanıcısı yok. Sahibinden en mantıklısı.

Oldu olacak belgeye döküp imza da atsınlar :D Yıllardır satış yapıyorum ve 100'den fazla ürün sattım bunlar saçmalıktan ibaretler. Satış yapan insanların da hiç biri bunları yapmıyorlar zaten alıcı da buna yanaşmaz altında bir niyet arar.

Elden teslimde parasını alır ürünü verir, şehir dışına satacağı zamanda parasını hesabına aldıktan sonra kargolar iş biter.
Sizde haklısınız tabii ki ama kendinizi güvenceye almakta bir mahsur olduğunu düşünmüyorum. Her yiğidin yoğurt yeme şekli farklıdır. Hayırlı ticaretleriniz olsun.

Satış yapan insanların da hiç biri bunları yapmıyorlar zaten alıcı da buna yanaşmaz altında bir niyet arar.
Arasin zaten, niyet belli. Dolandirilmamak. Bi sefer benim arkadasimin basina geldi. Ekran kartini sattik arkadasin. Kendisi farkli sehirde, beni goruntulu aradi danismak icin. Alacak arkadas ile bilgisayarcida bulustular, inceledi. OCCT ve Furmark ile stres testi yaptik sicakliklari gordu. Videoya aldirmistim ne olur ne olmaz diye. O da oyle trip atmisti. Guvenmiyor musunuz hocam, ayip degil mi gibisinden bir sey demisti.

Sonra ertesi gun yazmis arkadasima kart bozuk bana parami geri ver diye. :D Kavga ettiler. Isin icine videolar girince vaz gecti eleman. Elimizde test ederken alinmis videolar olmasa belki mahkeme ot cop diye uzatacak. Belki gercekten kazanacak kanitlayamayacagimiz icin. Niyet aranmasinda yanlis bir sey gormuyorum ben. Hele boyle bir toplumun bir parcasiyken.

Arasin zaten, niyet belli. Dolandirilmamak. Bi sefer benim arkadasimin basina geldi. Ekran kartini sattik arkadasin. Kendisi farkli sehirde, beni goruntulu aradi danismak icin. Alacak arkadas ile bilgisayarcida bulustular, inceledi. OCCT ve Furmark ile stres testi yaptik sicakliklari gordu. Videoya aldirmistim ne olur ne olmaz diye. O da oyle trip atmisti. Guvenmiyor musunuz hocam, ayip degil mi gibisinden bir sey demisti.

Sonra ertesi gun yazmis arkadasima kart bozuk bana parami geri ver diye. :D Kavga ettiler. Isin icine videolar girince vaz gecti eleman. Elimizde test ederken alinmis videolar olmasa belki mahkeme ot cop diye uzatacak. Belki gercekten kazanacak kanitlayamayacagimiz icin. Niyet aranmasinda yanlis bir sey gormuyorum ben. Hele boyle bir toplumun bir parcasiyken.

Video alınması ile ciddi anlamda bir sözleşme yapıp imzalamak arasında fersah fark var. Kaldı ki mahkeme ile bir sonuç bulamaz çünkü test edip aldığının videosunu çekmeseniz dahi herhangi bir dükkanın kamerasından bilgisayarcıya girdiklerinin görüntüsü ya da o bilgisayarcının ifadesi dahi yeterliydi. Ancak video ile kendi işini garantiye almış ki bunda yanlış bir şey yok. Ancak sözleşme ile bu çok alakasız bir örnek.

Ancak sözleşme ile bu çok alakasız bir örnek.
Diyorum ki, esegi saglam kaziga baglamak icin atilan hic bir davranis yanlis degil. O kadar da fark yok ayrica. Fersah fark olmasi noteri dahil etmekle olurdu. Taraflar arasinda imzalanan sozlesmeler, notersiz de gecerlilige sahiptir. Bi kagit cikartip, urunun kondisyonu, alan tarafin gordugunu ve onayladigini, ucreti odeyecegini garanti ettigi yada odedigi, satan tarafin da sattigini ve ucreti teslim aldigi yada sonraki bir tarihte teslim almayi kabul ettigini belirten bir kagit imzalamak zor bir sey degil. Olmamali da zaten.