Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kellaman61

Başarılı
İyi forumlar,

Altyapı: Türk Telekom Fiber 1 Gbps

Verilen ONT Cihazı: Huawei OptiXstar HG8010Hv6
Modem: Huawei AX3000 LG8245X6-50

Bu rehbere göre (çoğunlukla videoya göre) bir kurulum yaptım, SFP'nin arayüzünden 5 kodunu alıyorum, Router'da kurulum yaptığımda internet ışığı kırmızı yanıyor.

Elimdeki SFP modülü: OpenWRT yüklü MA5671A
sfp-info.webp

Router: Asus RT-BE88U (Firmware: Asuswrt-Merlin 3006.102.4_beta3)

Router arayüzünden hızlı kurulum ile PPPoE kurulumu yapıyorum fakat internete bağlanamıyorum.
asus.webp

@Majdev yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Hocam birden çok sorun görüyorum maalesef ayarlarında.
  • Network cable unplugged demesi garip. Dual WAN altında Primary WAN nedir? SFP+ olmalı:

1746890886536.webp
  • 802.11Q ayarı nedense NO seçili. Yes olması lazım!

1746890928385.webp
  • Bunlar ayarlı ise IPTV kısmı boş kalabilir:

1746890966770.webp
Merhaba, neden bilmiyorum ama SFP kendini korumaya almakta. SFP’yi 5 dakika çalışır halde bırakıp VLAN ID’lerin olduğu sayfanın tam ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Merhaba, neden bilmiyorum ama SFP kendini korumaya almakta. SFP’yi 5 dakika çalışır halde bırakıp VLAN ID’lerin olduğu sayfanın tam ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?
Ev taşıma işlerinden dolayı bazen hemen cevap veremiyorum. Bugün akşama kadar sürem var, askerden izinden gelmiştim, bu akşama kadar yapamazsam 3 ay sonra anca :)

IP/MAC Address Configuration kısmından en üstteki ayara ONT'nin arkasında yazan MAC adresini yazıp denedim, yine O5 aldım fakat sonuç aynı.

Bu görüntüyü aldığımda SFP 38 dakikadır çalışıyordu.
gpon-status-2.webp

VLAN Debug Information: (Hassas bilgi var mı bilmiyorum ama ekledim)

Ev taşıma işlerinden dolayı bazen hemen cevap veremiyorum. Bugün akşama kadar sürem var, askerden izinden gelmiştim, bu akşama kadar yapamazsam 3 ay sonra anca :)

IP/MAC Address Configuration kısmından en üstteki ayara ONT'nin arkasında yazan MAC adresini yazıp denedim, yine O5 aldım fakat sonuç aynı.

Bu görüntüyü aldığımda SFP 38 dakikadır çalışıyordu.
Eki Görüntüle 147076

VLAN Debug Information: (Hassas bilgi var mı bilmiyorum ama ekledim)
SFP kaynaklı bir sorun görünmemekte. VLAN ID olarak verilenleri router’a girmeyi deneyiniz

SFP kaynaklı bir sorun görünmemekte. VLAN ID olarak verilenleri router’a girmeyi deneyiniz
Hem 75 olarak hem de 2426 olarak denedim olmadı maalesef.

isp-profile.webp

@Majdev emin olmak için soruyoum, belki yanlış biliyorumdur. Router'ın WAN portuna herhangi bir kablo takılmayacak değil mi? Sonuç olarak interneti doğrudan SFP portuna bağlı fiber kablodan alması lazım.

Son düzenleme:
@Majdev emin olmak için soruyoum, belki yanlış biliyorumdur. Router'ın WAN portuna herhangi bir kablo takılmayacak değil mi? Sonuç olarak interneti doğrudan SFP portuna bağlı fiber kablodan alması lazım.
Evet. WAN portu boş kalacak.

VLAN ID başka nerden ayarlı? IPTV olan bir ayar var mı?

Evet. WAN portu boş kalacak.

VLAN ID başka nereden ayarlı? IPTV olan bir ayar var mı?

1746872183708.webp

Başka bir yerden ayarlamadım. Zaten VLANID'yi değiştireceğim zaman Quick Internet Setup'dan tekrar kurulum yapıyorum, sonra kendim herhangi bir ayar değiştirmiyorum.

ONT'nin SSH bağlantı özelliğini açmak için ONT'nin arayüzüne girip, ayar dosyasını indirip değiştirmek istedim fakat bu fonksiyonlar kapalıydı.

ONT-Conf-1.webp

HTML kodlarını incelediğimde bu özelliklerin CSS ile kapatıldığını gördüm. Bu özellikleri açınca ayar dosyasını indirebiliyorum fakat yükleyince hata veriyor.

ONT-Conf-2.webp

ONT-Conf-3.webp

telecomadmin kullanıcısı ile giriş yapınca yapılandırma dosyasını yükleyebiliyorum fakat SSH bağlantısını yine kuramadım. Connection refused alıyorum.

Kod:
telecomadmin
adminHW

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam birden çok sorun görüyorum maalesef ayarlarında.
  • Network cable unplugged demesi garip. Dual WAN altında Primary WAN nedir? SFP+ olmalı:

1746890886536.webp
  • 802.11Q ayarı nedense NO seçili. Yes olması lazım!

1746890928385.webp
  • Bunlar ayarlı ise IPTV kısmı boş kalabilir:

1746890966770.webp

Çözüm