Evet ben de verdikleri ONT entegreli HG8245X6-10 modemi kullanmak yerine Keenetic Hero ve Huawei MA5671A GPON SFP ile kullandım. Bu mümkün ve SuperOnline için yeterli diyebiliriz.
SFP'ye sadece ONT'nin bilgilerini kopyalamak gerekiyor. Gerekli bilgilerin hepsi HG8245X6-10 arayüzünde mevcut. Hangi sekme tam hatırlamıyorum ama ONT veya Optik gibi bir kısım olması gerek. Hatta benim kendi çektiğim ekran görüntüsünden örnek vereyim:
Eki Görüntüle 194964
Buradaki klonlanması gereken bilgiler SN, Hardware Version, Software Version ve Manufacture Info. Daha fazla bilgiye gerek yok SuperOnline'da.
Basit yöntemden kastınız ne tam olarak? "Inspect Element" yapıp şifreyi direkt görmek mi? Evet bu neredeyse 10 yıl önce düzeltildi.
Eki Görüntüle 194969
Öncelikle PPPoE kullanıcı adını almak kolay. Bu modemin WAN>Internet sekmesinde yazıyor olması gerek.
101xxxxxxx@fiber veya benzeri bir değer olacak.
PPPoE şifresini almak için ise onun altındaki kutucuğa sağ tıklayın ve inceleye basın. Sonra çıkan ekranda
type="password" kısmını
type="text" ile değiştirin. Çok uzun bir şifre çıkacak. Bu asıl şifre değil. Bunu kırmak gerekiyor. Benle paylaşırsanız sizin için kırabilirim. Güçlü bir ekran kartı gerekiyor bunları hızlıca kırabilmek için.
Eki Görüntüle 194970
PPPoE bilgilerini edindikten sonra geriye bir tek WAN MAC adresi ve VLAN ID kalıyor. Bunlar da gene WAN kutucuğunda mevcut bağlantı kısmına tıklayınca ortaya çıkıyor. Örnek, benim WAN MAC adresi, VLAN ID 100, Priority 1. Bunları Keenetic modemde girmek gerekiyor. Yoksa SuperOnline başarılı PPPoE bağlantısı kuramıyor.
Eki Görüntüle 194965