Biraz farklı düşünüyoruz hocam ama saygı duyuyorum, bu kadar tıraşlamanın gelecekte yetişecek mühendislerin vasfını düşüreceğini düşünüyorum.

Dünyanın hiçbir ülkesinde "normal" müfredata tabi bir öğrenci bizim öğrettiğimiz seviyede Türev-İntegral öğrenmiyordu. Ayrıca zaten üniversitenin 1. sınıfında bu dersler var eğer türev-integral öğrenemeyen kişiler olursa o sınıflardan geçemediği için zaten mühendis olamaz. Bir öğrencinin 18 yaşının başında Türev-İntegral öğrenmesi ile 18 yaşının sonunda Türev-İntegral öğrenmesinin pek farkı olduğunu düşünmüyorum.

Edit: Tabi benim hayalim okullarda "sınıf sistemi" olmaması öğrencilerin dersin olduğu sınıfa gittiği bir sistem olması ve isteyen öğrencilerin ortalama konusunda dezavantaj sağlamayacak bir şekilde ileri matematik derslerini gönüllü olarak alabileceği bir sistem olması orası ayrı.

Dünyanın hiçbir ülkesinde "normal" müfredata tabi bir öğrenci bizim öğrettiğimiz seviyede Türev-İntegral öğrenmiyordu. Ayrıca zaten üniversitenin 1. sınıfında bu dersler var eğer türev-integral öğrenemeyen kişiler olursa o sınıflardan geçemediği için zaten mühendis olamaz. Bir öğrencinin 18 yaşının başında Türev-İntegral öğrenmesi ile 18 yaşının sonunda Türev-İntegral öğrenmesinin pek farkı olduğunu düşünmüyorum.
Dediğiniz bakış açısından doğru lâkin Türkiye normal bir ülke değil zaten.
Bizim eğitim sistemimizde üniversitelerin bahsi geçen derslerde YKS düzeyinde bilgisi olduğu var sayıldığı için bu şeffaflaştırma problem yaratabilir diye düşünüyorum ben.

Dediğiniz bakış açısından doğru lâkin Türkiye normal bir ülke değil zaten.
Bizim eğitim sistemimizde üniversitelerin bahsi geçen derslerde YKS düzeyinde bilgisi olduğu var sayıldığı için bu şeffaflaştırma problem yaratabilir diye düşünüyorum ben.

Vallaha ben hiçbir üniversitede bu bilgilerin "bilginin var olduğu" gibi sayıldığını düşünmüyorum çünkü piyasadaki bütün matematik kitapları ki bunların arasında en popüleri thomas calculus olabilir limit konusundan başlar ve oradan ilerler. Hocalar öğrencilerin "temeli" olduğunu düşünür ve ona göre ilerler ki mevcut müfredatta o temeli verecek vaziyette. Sallıyorum üniversiteye başlamış bir öğrencinin integral ile abuk yamuk şekillerin hacmini hesaplamayı bilmesi falan gerekmiyor sadece türevin ne olduğunu, nerelerde nasıl kullanıldığını temel şekilde bilse kafi.

Sizin kaygınız bence Türk üniversitelerinde çok olan sınıftaki saksı 5 senede mezun olur muhabbetinden kaynaklı olan türev-integral öğrenmeden 1. sınıfı geçebilecek hatta mezun olabilecek mühendisler olması. Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Maalesef ki öğrencilerimize ilkokuldan itibaren yok sözlü notu yok performans notu yok ilk sınavda 10 almış ikincisinde 60 almış demek ki elinden geleni yapmış hadi 90 90 verip geçirelim gibi şeylerle ilerlettiğimiz için 20 yaşına gelen kazık kadar adamları bile derslerden ittirerek geçiren akademisyenlerimiz var. Bunun da çözülmesi lazım. Bir mühendislik bölümünün %80 oran ile mezun vermesi bence başarısız bir durum. Taş çatlasın %50 olmalı, kalan %50 ben bunları yapamıyorum demek ki seviyem yetmiyor diyerek pes etmeli. Hocanın "doldur-boşalt" senesini bekleyip geçememeli.

Dünyanın hiçbir ülkesinde "normal" müfredata tabii bir öğrenci bizim öğrettiğimiz seviyede türev-integral öğrenmiyordu. Ayrıca zaten üniversitenin 1. sınıfında bu dersler var eğer türev-integral öğrenemeyen kişiler olursa o sınıflardan geçemediği için zaten mühendis olamaz. Bir öğrencinin 18 yaşının başında türev-integral öğrenmesi ile 18 yaşının sonunda türev-integral öğrenmesinin pek farkı olduğunu düşünmüyorum.

Edit: Tabii benim hayalim okullarda "sınıf sistemi" olmaması öğrencilerin dersin olduğu sınıfa gittiği bir sistem olması ve isteyen öğrencilerin ortalama konusunda dezavantaj sağlamayacak bir şekilde ileri matematik derslerini gönüllü olarak alabileceği bir sistem olması orası ayrı.

Konular azaldığında bu sefer halihazırda bulunan soruların zorluğunu arttıracaklar. Mesela kasıntı bir logaritma sorusundan ise ortalama bir integral sorusunu tercih ederim en azından üniversite de aşinalık sağlar.

Konular azaldığında bu sefer halihazırda bulunan soruların zorluğunu arttıracaklar. Mesela kasıntı bir logaritma sorusundan ise ortalama bir integral sorusunu tercih ederim en azından üniversite de aşinalık sağlar.

Sınav odaklı düşünmeye gerek yok. Ben olayın tamamen üst eğitimdeki çıktıları konusunda bir yorum yaptım zaten sınav odaklı düşünüldüğünden dolayı günümüzde lise eğitimi iyice rezalet bir noktaya evrildi. Çocuklar sınavda çıkmıyor diye kitap bile okumuyor artık.

Matematik hocamız anlatmıştı. İntegral öncedende kaldırmışlar zaten. Sonra Üniversiteler itiraz edince geri gelmiş. Yani İntegral olmadan olmaz. Mühendislik için temel konu.

Tabii ki. Bu sene Logaritma sorusunda kalem oynatamadım. İntegralden 2 tane soru çözdüm. Soracak olursanız Logaritma daha fazla çalıştım ama yapamadım.

Daha çok etkinlik ve ödev var hocalar ders anlatmıyor siz etkinlik yapıyorsunuz, o zaman niye okula gidiyoruz ki? Evde oturalım YouTubedan konu dinleyip evde etkinlik, test gibi şeyler yapalım okulda boş boş 7-6 saatimi tüketeceğime. Açık liseye geçtim kurtuldum ben bu sistemden şükür.