Tıp doktorluğu, plastik cerrahi, bilişim alanındaki meslekler, diş hekimliği, pilotaj, sayısal alandaki mühendislikler gibi meslekler getirisi yüksek olan mesleklerdir.

Sayısal istemeyen eşit ağırlık veya sözel veya dilden işsiz bırakmayan yüksek değil de 40 30 binlik maaşı olan meslekler.

Kaynakçılık denen bir meslek var mış. Meslek lisesinden olunuyor sanırım. Çok mu zor ve fiyatlar nasıldır? İnternette yazdığı gibi 40 bin falan mı ortalama?

Son düzenleyen: Moderatör:
"Terzi kendi söküğünü dikemezmiş" doktorluğa açıkçası ben böyle bakıyorum büyük resme bakıldığında insan denilen canlı "insanda" oluşabilen sorunların neredeyse tamamını "kendisi" yaratıyor.

En basiti çok doğal ortamlarda modern tıp olmadan 120-130 yıl yaşayan insanlar oluyor fakat New York'un göbeğinde böyle bir insan yok.
Stres modern yaşam kaynaklı, gıdaların hepsi insan sağlığı için zararlı olabilecek şekilde üretiliyor. Eşitsizlik insanlarda depresyona yol açıyor.
Sonra antidepresan, antipsikotik verip hem para kazanıyorlar, hem de insanları "devre dışı" bırakıyorlar.

Doktorluk haricinde meslek garantisi yok.
Doktorluk haricinde meslek garantisi var fakat maaşın yüksek olma garantisi çok az. Bu listeye diş hekimliği, pilotluk ve mühendislik bölümlerinin bir kısmı eklenebilir. Kurumsal olmayan özel sektörse maalesef hiçbirinin yüksek maaş getirisi yok; yetmemiş gibi fazla çalıştırıp insan sömürüyorlar.

İlgi alanınız nedir? Eğer sevmediğiniz bir işe başladığınızda yüksek maaş alsanız dahi sıkılabilirsiniz.

Doktorluk haricinde meslek garantisi var fakat maaşın yüksek olma garantisi çok az. Bu listeye diş hekimliği, pilotluk ve mühendislik bölümlerinin bir kısmı eklenebilir. Kurumsal olmayan özel sektörse maalesef hiçbirinin yüksek maaş getirisi yok; yetmemiş gibi fazla çalıştırıp insan sömürüyorlar.
Nasıl var mış hocam? Diş hekimi bile mezun olunca kesin olarak direkt çalışmaya başlayamıyor. Akrabalarımdan biri diş hekimi oradan biliyorum. Doktorlukta direkt mezun oldun mu çalışmaya başlıyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör: