Mac mini M4'ün SSD ve RAM'ini yükselten firma var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan benimbolat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 41

benimbolat

Çalışkan
Merhabalar, Mac mini M4 satın almayı planlıyorum ancak baz modelin RAM kapasitesini yetersiz buluyorum. Yüksek RAM'li varyasyonların ikinci el fiyatları malum. Türkiye'de RAM ve SSD yükseltme işlemlerini profesyonel ve güvenilir bir şekilde gerçekleştiren bir firma tavsiyeniz bulunuyor mu? Konuyla ilgili henüz bir paylaşım yapılmadığı için vereceğiniz bilgiler oldukça değerlidir.

Not: Bilgi sahibi olmayanlar için belirtmek isterim ki yurt dışında çip değişimi yöntemiyle SSD yükseltmesi yapılabilmektedir. RAM yükseltmesi için de benzer bir sürecin model bazlı olarak mümkün olduğunu biliyorum ancak bu konuda kesin bir teyidim bulunmamaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam FPPRO yapıyordu ancak Mac Mini yapıyorlar mı bilmiyorum, bir iletişime geçin isterseniz.

Yapan yerler var mı bilmiyorum ama şahsen hiç tavsiye etmem. Bahsettiğin çip değişimi işlemi için anakarta doğrudan müdahale edildiğinden cihazın garantisi anında çöp oluyor. Üstelik işçilik kusursuz olmazsa ileride lehim atma veya anakartın tamamen elinde kalma riski çok yüksek.

SSD yaparlar fakat RAM için risk alırlar mı bilemem yapan görmedim. İşlemcinin direkt üzerinde olduğu için riskli ve hassas bir işlem. Muhtemelen yapmazlar RAM yükseltme işlemini donanımsal olarak yapsalar da yazılımsal olarak zorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…