Mac vs Windows laptop

@denizius, bu durumlar için eğer daha belirlemediyseniz ben olsaydım ikinci elden M1 MacBook Air ve orta seviye bir masaüstü bilgisayar ikilisi yapardım, tam belirlemediğiniz için masaüstü ortamında rahatça işlerinizi halleder aynı zamanda da bir yerlere giderken hem pili iyi olan hem de Apple tarafıyla olan işlerinizi halletmek istediğinizde (Xcode vs) elinizin altında yeteri kadar güçlü olan bir bilgisayar olmuş olur. Tabii ki bütçenizi ve aklınızdaki şeyleri tam olarak bilmeyerek yorum yaptım ama biraz muallakta bir durumda olduğunuz için bana böylesi daha makul geldi en azından.

Mantıklı hocam Windows olarak önerebileceğiniz bir laptop var mı?
Mac 35 civarı olsa Windows PC içinde 35 civarı bir bütçe ayırabilirim.

Sıfır daha mantıklı gibi hocam ikinci el konusunda pek güvenim yok.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C85HX5GW?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_9S7DCS6XGJMBAT4TYY1M

Windows tarafında oyuncu bilgisayarı da önereceğim yaptığınız işlerden kaynaklı ancak pil olarak kesinlikle Apple tarafı daha memnun edici olacaktır, bütçenizin üzerine çıktım farkındayım ama şahsen bu kullanımda böyle bir yola giderdim diyeyim özellikle Asus'taki panel enfes bir şey gözle görmenizi öneririm bir.

Apple tarafındaysa kendi kullandığım cihaz direkt M2 MacBook Air, 60 Hz olması ve fanın olmayışı (çok sorun olmuyor) nedeniyle belki soru işareti olabilir (+256 GB modeli, Apple'dan SSD yükseltmesi gereksiz pahalı istenilirse yapılabilir ama şahsen ben evimde kendi çakma NAS'ım ve harici 1 TB diskim var şahsen sorun olmuyor). Buradan bütçe dahili kalmaya çalıştım biraz daha yükselterek bütçeyi M3 Air'e de çıkabilirsiniz daha güçlü bir cihaz, kız arkadaşım kullanıyor güç anlamında hissedilir bir fark yok ama termal performans olarak fark var diyebilirim iki cihaz arasında M2 aynı işlemlerde daha hızlı ısınıyor belki şuan değil ama ileride bir fark oluşturabilir.

https://www.amazon.com.tr/dp/B0C85HX5GW?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_9S7DCS6XGJMBAT4TYY1M

Windows tarafında oyuncu bilgisayarı da önereceğim yaptığınız işlerden kaynaklı ancak pil olarak kesinlikle Apple tarafı daha memnun edici olacaktır, bütçenizin üzerine çıktım farkındayım ama şahsen bu kullanımda böyle bir yola giderdim diyeyim özellikle ASUS'taki panel enfes bir şey gözle görmenizi öneririm bir.

Apple tarafındaysa kendi kullandığım cihaz direkt M2 MacBook Air, 60 Hz olması ve fanın olmayışı (çok sorun olmuyor) nedeniyle belki soru işareti olabilir (+256 GB modeli, Apple'dan SSD yükseltmesi gereksiz pahalı istenilirse yapılabilir ama şahsen ben evimde kendi çakma Nas'ım ve harici 1 TB diskim var şahsen sorun olmuyor). Buradan bütçe dahili kalmaya çalıştım biraz daha yükselterek bütçeyi M3 Air'e de çıkabilirsiniz daha güçlü bir cihaz, kız arkadaşım kullanıyor güç anlamında hissedilir bir fark yok ama termal performans olarak fark var diyebilirim iki cihaz arasında M.2 aynı işlemlerde daha hızlı ısınıyor belki şu an değil ama ileride bir fark oluşturabilir.

Çok sağ olun hocam Zenbook ve MacBook ikilisi çok güzel göründü gözüme.

Siber guvenlik tarafina girmeyeceksen her turlu MacBook. Yazilim tarafinda daha rahat edersin. C# ihtiyacin olursa da rider ücretsiz zaten. Siber guvenlik kisminin kararina iyi ver. Bunun icin Windows cihaz (aslinda Linux kurabilmek icin aliyorsun da) alip sonradan yuzune bakmazsan yazik etmis olursun.

Sağ olun hocam muhtemelen bütçeyi biraz yükseltip M4 Mac Air ve Zenbook veya güzel bir oyun bilgisayarı alacağım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt