Ülkede internet ne durumda? 5G hizlari, ping değerleri vb.
Bulundugum kasabada -ki burasi ulkenin dogusu ve ekonomik olarak pek gelismemis kismi sayiliyor- fiber internet var. Simetrik fiber, ben 300/300 mbps bir paket aldim 600 Tl gibi bir ucreti var. Istanbulda 500/50 bir paket kullaniyordum Turk Telekom ile ancak buradaki fiber bana daha hizli geliyor. Belki upload hizindan dolayidir.

Ping degerleri iyi, haliyle fiziksel yakinlik da var. Oyunlarda ortalama 25 ms civari gecikme oluyor.

5G aktif ve ben de T Mobile'den her sey sinirsiz bir paket aldim. 1200 Tl bir ucreti var. Baz istasyonu yakininda 450 mbps civari gordugum oldu. Su an evde test ettigimda 200 mbps cikti.

Bulundugum kasabada -ki burasi ulkenin dogusu ve ekonomik olarak pek gelismemis kısmı sayiliyor- fiber internet var. Simetrik fiber, ben 300/300 Mbps bir paket aldim 600 TL gibi bir ucreti var. İstanbul'da 500/50 bir paket kullaniyordum Türk Telekom ile ancak buradaki fiber bana daha hizli geliyor. Belki upload hizindan dolayidir.

Ping degerleri iyi, haliyle fiziksel yakinlik da var. Oyunlarda ortalama 25 ms civari gecikme oluyor.

5G aktif ve ben de t Mobile'den her şey sinirsiz bir paket aldim. 1200 TL bir ucreti var. Baz istasyonu yakininda 450 Mbps civari gordugum oldu. Su an evde test ettigimda 200 Mbps cikti.

5G'de daha yüksek cihaza ulaşmanız iyiymiş. Gelişmemiş yer bile ortalama Türkiye internetin yüksek. Almanya sunucusunda 50ms aliyordum, mobil veride 80'e cikiyor. Mobil veri ile Wi-Fi arasinda fark orada da oluyor mu?

5G'de daha yüksek cihaza ulaşmanız iyiymiş. Gelişmemiş yer bile ortalama Türkiye internetin yüksek. Almanya sunucusunda 50ms aliyordum, mobil veride 80'e cikiyor. Mobil veri ile Wi-Fi arasinda fark orada da oluyor mu?
Ortalama 100 ms diyebilirim ama bunu bir oyuna girip test etmedim, suradan bakarak soyluyorum: https://gameserverping.com/csgo

Bizim baba yıllar önce gitmişti, o zaman bile çok beğenirdi. Şu anda daha güzeldir muhtemelen. Hayırlı olsun, güzel bir ülke.
Guzel yanlari var, kaostan uzak cok sakinbir ulke ve her yere trenle gidebiliyorsunuz. Benim evin iki sokak arkasinda tren gari var. Buradan Isvicre'ye kadar trenle gidebiliyorum. Serbest dolasim denilen sey mukemmel.

Son düzenleme:
İnsanlar insan gibi davranıyor mu? Piyasa gibi saçma sapam isimler altında sokakta son ses müzikle dolaşıp insanları rahatsız etmek gibi. Kekolar gibi. Bu tür varlıklar var mı oraya ait?

İnsanlar insan gibi davranıyor mu? Piyasa gibi saçma sapam isimler altında sokakta son ses müzikle dolaşıp insanları rahatsız etmek gibi. Kekolar gibi. Bu tür varlıklar var mı oraya ait?
Macar milleti gordugum kadariyla nazik ve duyarli. Trafikte veya alisveriste neredeyse hic olumsuz bir durumla karsilasmadim. Yaya gecidinde yayaya yol vermeden tutun, yolda yururken tanimadigi halde birbirine selam vermeye kadar bizim ulkemizde ozledigim seylerin burada normal oldugunu gordum.

Keko diye tabir edilen kitle burada da var ama asiri bir hareketlerini gormedim. Sadece lux arabalara binmeleri ve son ses muzik dinlemeleriyle biliniyor. Dahasi da var, arastirarak bulabilirsiniz ancak Macar halkinin bunlarla iliskisi nedir, rahatsizlari mi yoksa seviyorlar mi bir yorum yapamayacagim. Ancak soyle soyleyeyim, ulkenin en ikonik muzikleri bu kitleye ait ve herkes tarafindan dinleniyor. :)

Mutlaka hosuma gitmeyen seyler olmustur, harika bir ulke, her sey super diyemem ama kayda deger olumsuz hic bir sey hatirlamiyorum. Bu arada yaklasik 2 yildir surekli buraya git gel yaptim, temelli olarak 1 ay once tasindim, yani biraz fikrim olusmustur diye dusunuyorum.

Merhaba,

Geçtiğimiz ay İstanbul'dan Macaristan'ın bir kasabasına taşındım. İstanbul'da kamuda memur olarak çalışıyordum. Ani bir kararla işi bırakıp buraya, eşimin yanına geldim. Genel izlenimim, İstanbul'un kaosundan sonra oldukça olumlu. Mental olarak rahatladığımı söyleyebilirim. Oldukça sakin ve huzurlu bir yerdeyim. Şimdilik dili ve kültürü öğrenmekle meşgulüm.

Sizlerin merak ettiği soruları yanıtlamaktan memnun olurum. Dilediğiniz her konuda çekinmeden soru sorabilirsiniz.

iyi Sosyaller.

Orada ne tarz müzikler dinleyip, ne tarz dizi/filmler izliyorlar? Mesela bizdeki gibi "Hav Hav" tarzı şarkılar var mı, yoksa o tarz şarkılardan rahatsız mı oluyorlar?