MacBook Air M3 bilgisayarımı monitöre bağlayarak kullanmak istiyorum. Halihazırda monitörü başka bilgisayar ile kullanıyorum ve monitörde tek DP çıkışı var, çevirici dock ile HDMI kabloyu macbooka taktığımda 4K 30Hz alabildim. Monitör 4k 165hz, kablo HDMI 2.1 kablo ama sorunun dockta olduğunu düşünüyorum. 4K 120Hz destekleyen bir HDMI-Thunderbolt kablo veya standart HDMI-Type-C kablolar destekliyor mu bilmiyorum. Buna göre bir kablo önerebilir misiniz?
- MacBook Air M3, Thunderbolt 3/USB-C bağlantı noktalarını kullanır. Bu nedenle, 4K 120Hz destekleyen bir çözüm arıyorsunuz.
- Monitörünüz 4K 165Hz destekliyorsa, bu çözümü en iyi şekilde maximizenlayabilmeniz için hem uygun kablo hem de sağlam bir adaptör veya dock kullanmanız gerekir.
- Aşağıdaki kablo veya adaptörleri öneriyorum:
1.
Apple Thunderbolt 3 (USB-C) kablosu:
- 40 Gbps hızında veri aktarımı yapar ve video çıkışı sağlar.
- 4K içerik için mükemmel bir seçimdir ve Thunderbolt destekli cihazlar arasında yüksek çözünürlük ve yenileme hızları sunar.
2.
JSAUX USB-C to HDMI 2.1 Kablo:
- 4K 120Hz desteği sunar.
- Thunderbolt 3 ile uyumludur.
3.
Cable Matters USB-C to HDMI 2.1 Adaptör:
- Bu adaptör, hem USB-C bağlantısını hem de HDMI 2.1 bağlantısını destekler.
- 4K 120Hz çıkış imkanı sağlar.
-
Notlar:
- Kullandığınız monitör ve MacBook Air kombinasyonuyla en yüksek çözünürlük ve yenileme hızı için, kablonun yanı sıra, kullandığınız dock veya adaptörün de HDMI 2.1 desteği olması gerektiğini unutmayın.
- Yalnızca kablo değişikliği işlemi yaparak istenen sonuçları elde edemeyebilirsiniz. Eğer mevcut dock yeterli bant genişliğini sunmuyorsa, değiştirmeniz faydalı olacaktır.
- İlgili kablo veya adaptörlerden birini satın alarak, doğru bağlantı yapıldığında 4K 120Hz olarak görüntü almayı deneyebilirsiniz.