Ken Carson
Uzman
Teşekkürler.Takas alanı önemli ancak kullanılmayan verileri SSD'ye aktarmak demek. 16 GB RAM daha iyi bence iyi yapmışsınız.
Teşekkürler.Takas alanı önemli ancak kullanılmayan verileri SSD'ye aktarmak demek. 16 GB RAM daha iyi bence iyi yapmışsınız.
O uzun vade genelde çok uzun oluyor. 20 bin liranın hakkını pasa pasa verir o sürede.
Ki onun SSD ömrü dolduğunda muhtemelen M1 artık e-waste yeni elektronik atık olacak. O zamana ise daha çok var. O zaman geldiğinde artık M11 falan görürüz. Burda dert edilmesi gereken bence de ömrü değil kapasitesi. Ben 512 GB almıştım M2 modelini. Yanına bir de paraya kıyıp Thunderbolt destekli SSD almak lazım harici. Aktarım hızı konusunda pek sıkıntı yaşanmıyor, sanki dahili bir SSD gibi çalışıyor Thunderbolt ile. Thunderbolt olmuyorsa da en kötü Type-C 3.2 SSD almak lazım.@8731,
Şu ana kadar SSD ömrü dolan bir M1 görmedim. Kendim de takas alanını yoğun olarak kullanarak M2 Air deneyimledim birkaç ay, SSD sağlığına etkisi olmadı. Dediğim gibi, 20 binin hakkını verecek kadar uzun dayanır.
Technopat’ın Samsung SSD’ye iskence ettiği videolar vardı, onlara bakabilirsin. Üç asagi beş yukarı benzer performansı görürsün diye tahmin ediyorum.
SSD’nin değişmez oluşu ömür olarak değil daha çok kapasite olarak zora sokuyor insanı. Apple’ı her konuda eleştiririm ama kalite konusunda haklarını vermek lazım, dandik parça kullanmıyorlar.