YunaUK

Becerikli
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni MacBook Air M.2 almayı düşünüyorum ama 8 GB RAM ile 16 GB RAM arasında kararsız kaldım. MacBook Air M.2 8 GB RAM alınır mı? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

1. model:

2. model:

Sıfır takıntın yoksa 2. elde 14 inç olan M1 Pro cihazlar çok daha iyi tercih olur.

MacBook’larda genel olarak RAM kullanımı iyidir. 8 GB’la bile pek çok şey yapılabilir. Günlük kullanım için yeterlidir ancak daha uzun ömürlü bir cihaz olsun istiyorsan 16 tercih edebilirsin. Ayrıca kullanım amacını yazarsan daha net yardımcı oluruz.

Air modellerde bilindiği üzere aktif soğutma sistemi bulunmuyor. Bu ciddi bir sorun teşkil etmiyor çünkü ısınma sorunu yok bu işlemcilerde. Özellikle M2 bu anlamda gayet başarılı bir işlemci.

Air modellerde yine yapabileceğin ama bir Pro modelde daha rahat yapabileceğin işlemler video render, animasyon vb. işlemler.

Bunlara ihtiyacın yoksa ve ders çalışmak, içerik izlemek gibi amaçlar için kullanacaksan Air modeller Pro’ya göre çok daha hafif ve taşınabilir. Ayrıca M2’li modelin kasası da güzel baya. Pil ömrü desen 16-20 saat arası harika bir pil ömrü var. Şarj aletini evde bırak, sadece bilgisayarı al çık ve bu şekilde 3-4 gün dışarda uzun süreler kullanırsın şarj etmeden. Bunun rahatlığı paha biçilemez.

Ekosistem çok güzel işliyor Apple’da. Bir de iPhone sahibiysen ya da İlerde almayı düşünüyorsan MacBook ile yapabileceklerinin sayısı epey artıyor.

Son düzenleme:

Daha güvenilir bir site olsa daha iyi olur.

MacBook'larda genel olarak RAM kullanımı iyidir. 8 GB'la bile pek çok şey yapılabilir. Günlük kullanım için yeterlidir ancak daha uzun ömürlü bir cihaz olsun istiyorsan 16 tercih edebilirsin. Ayrıca kullanım amacını yazarsan daha net yardımcı oluruz.

Air modellerde bilindiği üzere aktif soğutma sistemi bulunmuyor. Bu ciddi bir sorun teşkil etmiyor çünkü ısınma sorunu yok bu işlemcilerde. Özellikle M.2 bu anlamda gayet başarılı bir işlemci.

Air modellerde yine yapabileceğin ama bir Pro modelde daha rahat yapabileceğin işlemler video render, animasyon vb. işlemler.

Bunlara ihtiyacın yoksa ve ders çalışmak, içerik izlemek gibi amaçlar için kullanacaksan Air modeller Pro'ya göre çok daha hafif ve taşınabilir. Ayrıca M.2'li modelin kasası da güzel bayağı. Pil ömrü desen 16-20 saat arası harika bir pil ömrü var. Şarj aletini evde bırak, sadece bilgisayarı al çık ve bu şekilde 3-4 gün dışarıda uzun süreler kullanırsın şarj etmeden. Bunun rahatlığı paha biçilemez.

Ekosistem çok güzel işliyor Apple'da. Bir de iPhone sahibiysen ya da ileride almayı düşünüyorsan MacBook ile yapabileceklerinin sayısı epey artıyor.

Önceden Windows bilgisayarımda 8 GB RAM kulanırken Google Chrome canary ya da Microsoft Office 365 kulanırken RAM yetmiyordu o yüzden Mac de 8 GB RAM yetermi konusunda kararsızım MacBook'u Microsoft Office 365 Adobe Acrobat ve Google Chrome beta gibi progamlarda kullanacağım 3 yıl sonra üniversitede makine mühendisliği bölümü okumayı düşünüyorum o yüzden muhtemeleen AutoCAD gibi progamları da kullanacağım MacBook Air'i hem fan sesi sorunu olmadığı icin hem pil performansıdan kaynaklı almayı düşünüyorum.

Önceden Windows bilgisayarımda 8 GB RAM kulanırken Google Chrome canary ya da Microsoft Office 365 kulanırken RAM yetmiyordu o yüzden Mac de 8 GB RAM yetermi konusunda kararsızım MacBook'u Microsoft Office 365 Adobe Acrobat ve Google Chrome beta gibi progamlarda kullanacağım 3 yıl sonra üniversitede makine mühendisliği bölümü okumayı düşünüyorum o yüzden muhtemeleen AutoCAD gibi progamları da kullanacağım MacBook Air'i hem fan sesi sorunu olmadığı icin hem pil performansıdan kaynaklı almayı düşünüyorum.

Apple resmi satıcısı zaten?

Windows ile Mac’i o anlamda kıyaslama. 8 GB RAM Mac’te farklı çalışıyor ve pek çok şey yapılabiliyor. Swap olayı çok başarılı ve ihtiyaç olan yere RAM aktarımı çok hızlı ve verimli şekilde aktarılıyor. 8 GB RAM ile aynı anda çalıştırabildiklerine şaşırırsın emin ol. Şansın varsa bir mağazada dene.

Ama üniversite okumana daha 3 sene varsa ve mühendislik okuyacaksan 16 GB RAM tavsiye ederim. Kafan rahat olur.