Lost

Uzman
Merhaba, şu anda 35.000 TL'ye peşin fiyatına 10 taksitli M2 MacBook cihaz bulunuyor ve alınır mı? Daha çok yazılımla uğraşacağım yani okul için almayı düşünüyorum. Normalde maksimum bütçem 30K ancak taksitli olduğu için 35K'ya kadar çıkabilir. Daha önce hiç MacBook kullanmadım, hızlıca alışabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
macOS en kolay işletim sistemlerinden biridir. Rahat alışırsınız. Günlük kullanım için M2 gayet yeterlidir. Alabilirsiniz.

Taşınabilir bir cihaz istiyorsanız M2 MacBook Air (Sıfır alacaksanız şu anda piyasada daha çok 16 GB RAM’li modelleri var, o olduğunu varsayıyorum.) gayet iyi bir cihaz. Apple Intelligence gibi birçok güncel teknolojiyi de destekliyor, çipi oldukça performanslı, pil ömrü, ekranı vs. de çok iyi. Naçizane tavsiyem, eğer taşınabilirlik sizin için önemli değilse, masaüstü kullanım için alacaksanız M4 Mac mini’yi hemen hemen aynı fiyata, hatta daha ucuza bulabilirsiniz. Onu da düşünebilirsiniz eğer taşınabilir bir şey aramıyorsanız.

Resmi olarak şu anda destek yok Steam tarafında, ancak emülatör veya sanal makine gibi yöntemler ile oynanabiliyor. Assetto Corsa, Battlefield 1 gibi oyunların emülatör performansları gayet iyi diye biliyorum, ancak CS 2’den emin değilim.

Taşınabilir bir cihaz istiyorsanız M2 MacBook Air (sıfır alacaksanız şu anda piyasada daha çok 16 GB RAM'li modelleri var, o olduğunu varsayıyorum.) Gayet iyi bir cihaz. Apple ıntelligence gibi birçok güncel teknolojiyi de destekliyor, çipi oldukça performanslı, pil ömrü, ekranı vs. de çok iyi. Naçizane tavsiyem, eğer taşınabilirlik sizin için önemli değilse, masaüstü kullanım için alacaksanız M4 Mac Mini'yi hemen hemen aynı fiyata, hatta daha ucuza bulabilirsiniz. Onu da düşünebilirsiniz eğer taşınabilir bir şey aramıyorsanız.

Resmi olarak şu anda destek yok Steam tarafında, ancak emülatör veya sanal makine gibi yöntemler ile oynanabiliyor. Assetto Corsa, Battlefield 1 gibi oyunların emülatör performansları gayet iyi diye biliyorum, ancak CS 2'den emin değilim.

@EsatKa, BF1 nereden oynanılabiliyor acaba M4 Air'im varda ben zar zor shatter dimension kurdum orijinal BF1'im var Steam'de.

Taşınabilir bir cihaz istiyorsanız M2 MacBook Air (sıfır alacaksanız şu anda piyasada daha çok 16 GB RAM'li modelleri var, o olduğunu varsayıyorum.) Gayet iyi bir cihaz. Apple ıntelligence gibi birçok güncel teknolojiyi de destekliyor, çipi oldukça performanslı, pil ömrü, ekranı vs. de çok iyi. Naçizane tavsiyem, eğer taşınabilirlik sizin için önemli değilse, masaüstü kullanım için alacaksanız M4 Mac Mini'yi hemen hemen aynı fiyata, hatta daha ucuza bulabilirsiniz. Onu da düşünebilirsiniz eğer taşınabilir bir şey aramıyorsanız.

Resmi olarak şu anda destek yok Steam tarafında, ancak emülatör veya sanal makine gibi yöntemler ile oynanabiliyor. Assetto Corsa, Battlefield 1 gibi oyunların emülatör performansları gayet iyi diye biliyorum, ancak CS 2'den emin değilim.

Taşınabilir olması benim için çok daha iyi olurdu, sağ olun yorumunuz için. Bu cihaz beni bir 5-6 sene götürür mü? Evet sıfır alacağım, Hepsiburada'da kampanya var peşin fiyatına 10 taksit yapıyorlar.

@ömer0999
Güncel olarak Mac kullanmadığım için tam olarak ben de bilmiyorum hocam. Ancak, internet üzerindeki yapılış rehberlerine ve testlere baktığımda akıcı bir şekilde oynanabildiğini görmüştüm.

Taşınabilir olması benim için çok daha iyi olurdu, sağ olun yorumunuz için. Bu cihaz beni bir 5-6 sene götürür mü? Evet sıfır alacağım, Hepsiburada'da kampanya var peşin fiyatına 10 taksit yapıyorlar.

Cihaz 2022 çıkışlı, şimdiye dek zaten 3 büyük macOS güncellemesi aldı. Bu sebeple, 6 sene daha güncelleme alması bir tık zor, Apple'ın tam olarak ne yapacağı pek belli olmuyor. Ama, kullanım olarak 6 sene götürür.