Güle güle kullansın. MacBook’u Windows gibi düşünme. Al, çalıştır ve kullan. Zamanla şöyle olsa daha iyi olur dediği bir şey olursa kullanımla anlar zaten. Tadını çıkarsın güzel güzel keyfine baksın yeni cihazıyla. ❤️

@Elma ısıran, teşekkürler hocam. Öncelikle USB Hub ihtiyacımız var. Ne önerirsiniz?

Bu tarz sabit bir şey ama daha ufağını düşündüm. USB A olsa yeter gibi. Fazla ihtiyacımız yok.

Rica ederim.

O attığın tarzda hublarda bağlantı problemi yaşandığına çok şahit oldum. Birazcık kıpırdasa temassızlık oluyordu. Bir de o markayı hiç bilmiyorum açıkçası. Bence Ugreen ya da Dark markası bu anlamda fena iş çıkarmıyor. İş yerinde ikisini de kullanıyorum.

Mesela şu; https://amzn.eu/d/gr3lnGb

Attığım ürün olabilir. Hem uygun fiyatlı hem de işinizi görecektir. Ben şahsen kendi bilgisayarımda HDMI ve harddisk aynı anda bağladığım ve üzerinden çalıştığım için Apple orijinal hublarını tercih ediyorum. HDMI biraz ısınma yapıyor üçüncü parti hublarda ama böyle bir ihtiyacınız yoksa attığım ürünü alıp geçebilirsiniz.

Bunu alırsanız bilgisayarın iki girişini birden kapatmayacağı için şarjı direkt bilgisayarın kendi portundan verme imkanınız olur ki daha iyi bir şey pil için.

Başlangıç ayarlamaları olarak şahsen Dock'ı biraz küçültüp büyütme özelliğini açmanızı, önerilen ve son uygulamaların Dock'ta görünmesini de kapamanızı öneririm. Hem eşinizin kullanılabilir alanını arttırır ekran üzerindeki hem de dock boyutu ha bire değişmez farklı uygulamalarla sabit kalır.

Eğer Windows tarafına gerek duyacaksa VMware Fusion (Normalde Parallels daha iyi bir uygulama ancak VMware Fusion bireysel kullanımda ücretsiz, korsan edinmeyin. Parallels'i bir şekilde revoke oluyor uzun kullanımda) kullanarak Windows 11 ARM versiyonunu kurmanızı öneririm. Sistem RAM'inizin yarısını vermeniz yeterli olacaktır. Eğer Apple ekosisteminin içerisindeyseniz ve Apple Watch sahibiyseniz (Bu durumda eşiniz/kız arkadaşınız.) Touch ID ve Parolalar kısmından Apple Watch'la açmayı aktive hale getirin.

Şahsi olmakla beraber PlayCover uygulamasını da barındırmanızı öneririm. iOS uygulamalarını mağaza dışı indirmek istediğiniz zaman ücretsiz ve kolay bir şekilde indirebiliyorsunuz o şekilde. (Farklı uygulama ve yöntemler mevcut en tembelcesi olanını öneriyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Touch ID ile çok kolay kullanılıyor hocam. Onu tercih ediyoruz. Windows kısmında ise bende PC var zaten. Kız arkadaşıme ekosistem, kullanışlılık ve uzun ömür nedeniyle tercih ettik. En büyük sebep ise iPhone cihazlarda Bluetooth olmamasıydı. AirDrop ile şükür rahat hallediyoruz.

Office uygulamaları için ne önerirsiniz?

Touch ID ile çok kolay kullanılıyor hocam. Onu tercih ediyoruz. Windows kısmında ise bende PC var zaten. Kız arkadaşıme ekosistem, kullanışlılık ve uzun ömür nedeniyle tercih ettik. En büyük sebep ise iPhone cihazlarda Bluetooth olmamasıydı. AirDrop ile şükür rahat hallediyoruz.

Office uygulamaları için ne önerirsiniz?
Tamamen alışkanlıklarla ilgili ofis yazılımlar, şahsen MS Office benim işimi görüyor.