Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce m4'lü MacBook Air satın aldım ve birkaç oyun denemek için Cyberpunk'ı yükledim. Performans anlamında 35-40 FPS civarında geziyor ve zaten sorunum performans değil. Fareyi çevirirken sağa sola çok keskin dönüyor bazen ve stutter dediğimiz olay yaşanıyor. Çoğu zaman daha aktif işlem gücü gerektiren yerlerde veya fareyi çok fazla sağa sola çevirdiğimde yaşıyorum. Razer DeathAdder Essential kullanıyorum ve Type-C çoğaltıcı üzerinden USB ile bağlı. 1-2 mouse daha denedim fakat yine aynı problemle karşılaşıyorum. Çoğaltıcı yüzünden olsa diğer oyunlarda da benzer sorunlar yaşamam gerekiyordu ama örneğin Metro Exodus ve Hades'te hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. Bu sorun neden yaşanıyor olabilir, yaşayan var mı ve tavsiyeleriniz neler? Çok teşekkür ederim.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Fare Ayarlarını Kontrol Et:
- Mac bilgisayarınızın “Sistem Tercihleri” bölümünden “Fare” ayarlarına gidin.
- DPI ayarlarını kontrol edin ve mümkünse düşük bir DPI değeri seçin. Yüksek DPI, özellikle hızlı hareketlerde keskin dönüşlere neden olabilir.
2.
Oyun İçindeki Hassasiyet Ayarları:
- Cyberpunk 2077 içinde, oyun ayarlarına giderek fare hassasiyetini ve ivmesini kontrol edin. Bu ayarları daha düşük bir seviyeye çekin.
3.
Oyun Modlarını Kullanma:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Daha az kaynak kullanan bir grafik ayarı, akışkanlığı artırabilir.
4.
USB Girişini Değiştirin:
- Fareyi doğrudan MacBook Air'in USB-C portuna bağlamayı deneyin. Çoğaltıcı kullanmak, bazı durumlarda gecikmelere neden olabilir.
5.
Fare Sürücülerini Güncelleyin:
- Razer'in resmi sitesinden fare için en güncel sürücüleri indirin ve yükleyin.
6.
Oyun Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Cyberpunk 2077'nin en son güncellemeleri yüklü olduğundan emin olun. Güncellemeler, performans ve stabilite için önemli olabilir.
7.
Fareyi Farklı Bir Portta Test Edin:
- Farklı bir USB-C portu kullanarak fareyi deneyin. Bazı portlar daha iyi performans gösterebilir.
8.
Diğer Oyunları Test Edin:
- Sorunun sadece Cyberpunk'ta mı yoksa diğer yüksek kaynak gerektiren oyunlarda da mı olduğunu belirlemek için farklı oyunlarda fare performansını test edin.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer problem devam ederse, daha fazla detay vererek geri dönüş yapabilirsiniz.