YazılımıSeviyorum

Çalışkan
Arkadaşlar bilgisayar mühendisliğinden yakında mezun olacağım ve aktif olarak iş arıyorum. Hazır böyle bir durumdayken kendime yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. Yazılım için MacBook Air mı yoksa gaming laptop mu alsam bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? MacBook Air kariyerim için daha iyi olur gibi geliyor ama gaming laptop da kafamı çeliyor.

Gaming laptop benim icin. Eger Apple aygitlari icin uygulama gelistirmeyeceksen MacBook'un bir anlami yok. Yani burada senin kariyer planin onemli.

Şu anda fullstack developer olarak part time çalışıyorum. Frontend kısmında cross platform iOS ve Android uygulama geliştiriyoruz. Şirketin bana verdiği M1 MacBook Air var aslında ama şirketin sonuçta.

M2 MacBook Pro ile M4 MacBook Air arasında kalmıştım ama M4 MacBook Air daha mantıklı geliyor şu an. 2 nesil eski işlemcili olan alınır mı?

Oyunlarla aranız yoksa MacBook daha işlevli, iOS uygulaması yazıyormuşsunuz zaten.Ama zaten Air varken bir tane daha almak mantıklı olur mu bilemedim.

Oyunlarla aranız yoksa MacBook daha işlevli, iOS uygulaması yazıyormuşsunuz zaten.Ama zaten Air varken bir tane daha almak mantıklı olur mu bilemedim.
işte beni kararsız bırakan noktalardan biri de bu.

O zaman MacBook alman daha mantikli olur. Hem iOS hem de Android icin daha uygun olur.

İşte şirketin bana verdiği MacBook Air M1 varken yenisini almak mantıklı mı bilemedim. Bana hediye etmediler ama çıkacağım zaman iade edeceğim

İşte şirketin bana verdiği MacBook Air M1 varken yenisini almak mantıklı mı bilemedim. Bana hediye etmediler ama çıkacağım zaman iade edeceğim
Benim elimde bir sureligine Air M1 bulunsa gaming laptop alirdim. Yani bir sureligine sirketin verdigi Air M1 ile idare ederim ve gaming laptop alirim. Isten cikarsan o zamana kadar da durumun olursa yeni bir MacBook alabilirsin. Bu sayede hem oyun oynayacak bir cihazin, hem de yazilim icin kullanacagin bir cihazin olmus olur.