MacBook alınca ilk yapılması gerekenler nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gustavo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 100
  • Etiketler Etiketler
    ilk macbook

gustavo

Üstün
Makaleler
5
Yer
Türkiye
Merhaba, son zamanlarda Windows PC'min bozulması sebebiyle MacBook Pro M5 aldım. Yapmam gereken genel olarak ilk olarak ayarlar neler? Ve macOS 26 mı 27 mi daha stabil? Son olarak, şarjda mı batarya ile mi kullanılmalı? Sorularım bunlar, cevaplarsanız şimdiden çok teşekkürler.

Finderdan disk ayarları sonra sağ tıklayınca da ayar vardı simge boyutu o kadar.

Akışına bırak dostum. Her zaman güncel tut, genelde stabildir zaten. Bataryayla ilgili bir ayarı vardı diye hatırlıyorum, sürekli şarjda kullanabilmek adına, bir araştırırsın. Mac demek düşünmemek demek. Keyfini çıkar.

Spesifik ayarlar olarak aklıma gelmiyor ama ilk kez MacOS ve Mac kullanıyorsanız bilgi sahibi olmanız ve güzel toolları keşfetmeniz açısından şunları incelemenizi tavsiye ederim.

• Fare ayarını ters çevirin.
  • MacOS 27'de bazı hatalar var; onun haricinde çok sorun çıkarmıyor.
  • Eğer masada sabit kullanacaksanız, prizde kullanın; boşa pil döngüsü artmasın.

Benim birkaç naçizane tavsiyem trackpad kısayollarını öğrenmeniz kullanım açısından işinizi epey kolaylaştıracaktır. Mesela web tarayıcıda gezinirken trackpad üzerinde herhangi iki parmağınızı aşağı veya yukarı sürüklemek sayfayı da aşağı veya yukarı hareket ettirecektir veya benzer şekilde üç parmak ile yukarı kaydırmak doğrudan görev yöneticisini açacaktır.

Ayrıca uzun vadede pil sağlığı için ayarlardan ''iyileştirilmiş pil şarjı'' seçeneğini aktif etmenizde fayda var.

Birde yine trackpad ayarlarında (Türkçe arayüzde ''İzleme Dörtgeni'' olarak geçiyor) en alt kısımda ''tıklama için dokunma'' özelliği faydalı olabilir. Trackpad'e fiziksel olarak basmadan hafifçe dokunarak tıklama yapmanızı sağlıyor. Küçük ama kullanışlı bir özellik.

Hocam arkadaşların söylediklerine ek olarak iphonelarda olan dinamik ada muhabbetini kullanmanızı tavsiye ederim. Ben NotchBox kullanıyorum çok memnunum siz de göz atabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…