Merhaba. Recep Bey'in söylediği üzere ben mbp 2015 cihazıma OCLP ile Sonoma kurdum. Hiçbir sorun yoktu ama son günlerde cihazın kapağını kapatıp sonraki gün aldığımda ve tekrar kapağı açtığımda açılmamaya başladı. Güç tuşuna basınca açılır hale geldi. Şimdi ise bilgisayar fanları tam ayarda açıyor ve CPU ve GPU sıcaklığı 90 civarında oluyor. PDF okumak ve Netflix'e girmekten başka bir şey yapmıyorum. Ayrıyeten macOS Monterey kullanırken SSD hızım 1100 civarındayken şimdi yazma 500, okuma 800'e düştü. Yanı sıra cihazda takılmalar meydana geliyor. Özellikle hareketli ekran fotoğrafında bu şekilde oluyor. Şu sıralar da takılmaya başladı durduk yere. Ne yapmam gerekiyor? SSD değişimi falan gerekiyorsa önceki sorularımdan almam gerekeni bulurum ancak öneriniz varsa değerlendirmeye alırım.
Sonoma biraz fazla gelmiş olabilir cihaza. OOCLP güncellendikçe güncelleyin önyükleyiciyi zira şöyle bir not var:
Bekleneceği üzere, macOS Sonoma desteği hala aktif geliştirme aşamasındadır. Bu, topluluk odaklı bir projedir ve bu nedenle kullanıcılardan beklentilerini kontrol altında tutmalarını ve sizi etkileyen sorunlarla karşılaşırsanız eski işletim sistemlerini kullanmalarını istiyoruz.