dewberry

Üstün
Makaleler
2
Yer
LTAD
Merhaba,

Xcode kullanmak ve iOS için program yayımlamak için MacBook bakıyorum.
  • i9 9980HK
  • 32 GB
  • 1TB SSD
  • 5500M 8 GB
  • Touchbar
  • 16" Retina
  • 25K fiyat
Ancak 5 bin daha koyunca M1 Pro 16" 16 GB Pro'lar var ancak benim aklımı Windows çelmekte, aynı paraya 13" M1 Pro Macbook Pro 16GB 256GB var ancak depolama ve RAM çok daha az.

Mesela macOS desteği ve uygulama desteği kesildiğinde Windows yükleyip kullanırım, ntel cihazı ancak Apple Silicon da ise ARM Windows kullanacağım ve çok fark olmayacak. Sizce böyle bir durumda M1 Pro almak mı daha mantıklı? Yoksa X86 Mac almak mı?

Son düzenleme:
O cihaz deli gibi ısınıyor. Soba adeta. Intel Mac asla önermiyorum zaten ne performans ne pil ne de cihazın konseptine uyuyor. M1 Air alırım bahsettiğiniz cihazı almam şahsen. Depolamayı taşınabilir SSD ile çözebilirsiniz.

O cihaz deli gibi ısınıyor. Soba adeta. Intel Mac asla önermiyorum zaten ne performans ne pil ne de cihazın konseptine uyuyor. M1 Air alırım bahsettiğiniz cihazı almam şahsen. Depolamayı taşınabilir SSD ile çözebilirsiniz.
M1 Pro

16GB RAM

512GB SSD

14"

MacBook PRo

Devir 67

Touchbarsız model

Alınır mı sizce? Fiyat 28k (biraz daha yüksek devirlisi 25K)

Yoksa 8GB 5500M 9980HK 32GB almak mı daha mantıklı? İşin gerçeği Silicon modellerde RAM'in CPU ile entege olması, çoğunda touchbar olmaması ve bu fiyattakilerin çoğunun 14" olması canımı sıkıyor. Sınırlanacağım 35k'ya çıkmadıkça.

M1 Pro

16GB RAM

512GB SSD

14"

MacBook PRo

Devir 67

Touchbarsız model

Alınır mı sizce? Fiyat 28k (biraz daha yüksek devirlisi 25K)

Yoksa 8GB 5500M 9980HK 32GB almak mı daha mantıklı? İşin gerçeği Silicon modellerde RAM'in CPU ile entege olması, çoğunda touchbar olmaması ve bu fiyattakilerin çoğunun 14" olması canımı sıkıyor. Sınırlanacağım 35k'ya çıkmadıkça.

Neden illa Pro almak istiyorsunuz? 30K civarina sifir M2 Air'ler var acikcasi.

Intel Mac'ler tarih oldu artik. Uygulama aciyorsun 1dk boyunca zip zip zipliyor ve firin gibi isiniyor. M1 Macbook Air bile o aletten iyidir bence. Yeni nesil macbook'larda memory yonetimi daha verimli, o yuzden ram konusuna pek takilmaniza gerek yok workstation mantigiyla kullanmadiginiz surece sorun yasamazsiniz.