Hangi model tercih edilmeli? Biraz araştırdım ve bu 4 model arasında kaldım. İsteklerimi en çok karşılayan cihaz MacBook Pro M1 2021 lakin MacOS kullanmak istediğimden emin değilim.
Macbook al geç, iyi günler. Intel'in son mimarisi ne kadar iyi olsa da ARM ile kapışacak kadar iyi değil. Bütün paket olarak Macbook'lar hep iyi olmuştur. Diğer bilgisayarların güçlü yanları yanı sıra zayıf yanları da var. Macbook'da yok. Her yanı güçlü.
Hangi model tercih edilmeli? Biraz araştırdım ve bu 4 model arasında kaldım. İsteklerimi en çok karşılayan cihaz MacBook Pro M1 2021 lakin macOS kullanmak istediğimden emin değilim.
M1 Pro MacBook Pro'dan bahsediyorsanız cihazın ekranı da hoparlörleri de harika. macOS ise gayet basit ve pratik; hatta cihaza CS kurup oynamıştım sanılan kadar bile kısıtlayıcı da değil.
CPU ve GPU gücüyle işim olmayacak aslında, zaten bu sebeple bu cihazları mukayese ettim. Yoksa direkt M1 Pro alıp geçecektim. M1 Pro'daki tek soru işaretim MacOS'a alışma sürecim, yoksa direkt önceliğim o olurdu.
CPU ve GPU gücüyle işim olmayacak aslında, zaten bu sebeple bu cihazları mukayese ettim. Yoksa direkt M1 Pro alıp geçecektim. M1 Pro'daki tek soru işaretim MacOS'a alışma sürecim, yoksa direkt önceliğim o olurdu.
Evet zaten konudaki diğer cihazlara kıyasla en iyi panel bunda. Hem Mini LED IPS olduğu için yanma riski diye bir şey yok hem de Apple ProMotion ve 120 Hz pekişince ghosting performansı da bayağı iyileşiyor ve tüm bunlara ilave olarak bu modelin HDR performansı mükemmel, %100 APL'de 1200 nit görüyor. Konudaki diğer modeller maksimum 400-450 nit görüyor.
Evet zaten konudaki diğer cihazlara kıyasla en iyi panel bunda. Hem mini LED IPS olduğu için yanma riski diye bir şey yok hem de Apple promotion ve 120 Hz pekişince ghosting performansı da bayağı iyileşiyor ve tüm bunlara ilave olarak bu modelin HDR performansı mükemmel, %100 Apl'de 1200 nit görüyor. Konudaki diğer modeller maksimum 400-450 nit görüyor.
Sattığıma pişman olduğum nadir cihazlardan. Cihazda içerik tüketmek çok keyifli. Dediğiniz gibi hem arka aydınlatması mini LED yani kontrastlar iyi hem de IPS yani parlak ve yanma riski az. Tek eksisi MacBook'lara göre kalın olması sayılabilir ama sonuçta Pro ve isminin hakkını veriyordu.