MacBook Pro M1 cihazıma utm üzerinden sanal Windows kurmaya kalktığımda SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatası alıyorum sebebi nedir?
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası, genellikle bir donanım sürücüsü veya bellek problemi nedeniyle ortaya çıkar. MacBook Pro M1'de UTM üzerinden Windows 11 kurarken bu hatanın gerçekleşmesi birkaç sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorunun çözümü için adım adım öneriler bulunmaktadır:
1.
UTM ve Windows İmajını Güncelleyin:
- UTM uygulamanızın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
- Windows 11 ISO dosyasının güncel ve resmi bir kaynaktan indirildiğinden emin olun.
2.
M1 İçin Optimum Ayarlar:
- UTM içinde sanal makine ayarlarınızı kontrol edin. Windows 11 için önerilen donanım ayarlarını aşağıdaki gibi yapın:
- CPU: 4 çekirdek (mümkünse)
- RAM: 8 GB veya daha fazla
- Disk alanı: En az 64 GB (tercihen daha fazla)
3.
Önyükleme Seçeneklerini Kontrol Edin:
- Windows 11'i kurduğunuzda, "Secure Boot" seçeneğini devre dışı bırakın. Bu, bazen uyumsuzluk yaratabilir.
4.
Sürücüleri Güncelleyin:
- Windows kurulumunu tamamladıktan sonra, cihazın tüm sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. UTM'nin sağladığı sürücüleri veya Windows Update'i kullanarak güncellemeler yapın.
5.
Hatalı Donanım Kontrolü:
- Eğer sanal makinenizi başlatamıyorsanız, diğer uygulama veya bilgisayar donanımını kontrol edin. Mümkünse farklı bir ortamda UTM ile aynı işlemi deneyin.
6.
Temiz Kurulum Yapın:
- Önceki denemelerden kalan ayarlar sorun yaratabilir. Sanal makineyi silip, yeni bir sanal makine oluşturmayı deneyin ve tüm ayarları baştan yapılandırın.
7.
Windows Güncellemelerini Takip Edin:
- İlk kurulumdan sonra Windows güncellemelerini mutlaka kontrol edin ve gerekli olanları yükleyin.
Bu adımları izledikten sonra sorun devam ederse, daha fazla teknik detay için lütfen donanım ve yazılım konularında özel bilgiler sağlamanızı isteyebilirim.