Çözüldü MacBook Pro'ya Sequoia kuramıyorum!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

peocawe

Çalışkan
Merhaba, MacBook Pro M1 2020 model cihazım var. 14.7.5 sürümünü kullanıyorum ve bugün 15.4 sürümüne güncellemek istedim. Güncellemeyi defalarca denememe rağmen yüklemedi. Sorunsuzca iniyor, güncelleme moduna girip kurulum bitiyor yeniden başladığında "bilgisayarınız bir sorundan dolayı yeniden başlatıldı" uyarısı geliyor ve güncelleme yapılmamış oluyor.

İkinci olarak USB bellek ile komple diski silip 15.4 sürümünü kurmayı denedim, bu defa da açılışta "Secilen diskteki macOS sürümünün yeniden yüklenmesi gerekiyor" hatası aldım.

En son Sonoma sürümünü kurtarma modunda Wi-Fi'den indirip yükle dedim, sistem açıldı. Tertemiz sisteme güncelleme yapmayı denedim, ilk sorunla yine karşılaştım. Hiçbir şekilde güncelleme yapamıyorum, sebebi ne olabilir?

Çözüm
Disk sıfırlayıp yüklemeyi denediniz mi?
Evet yukarida da belirtmiştim.

• Mac’i yeniden başlat ve Command + R tuşlarına basılı tut.
  • Başlangıç diskini seç ve Disk Yardımcı Programı (Disk İzlencesi) > İlk Yardım seçeneklerini tıkla.

Programı'nı kullanarak disk hatalarını kontrol et ve onar.

Güvenli Modda Güncelleme:​

Mac’i başlatırken Shift tuşunu basılı tutarak Güvenli Mod’a gir. Güvenli Mod, üçüncü taraf yazılımları devre dışı bırakır ve sistem önbelleklerini temizler, bu da güncelleme sorunlarını çözebilir.

Bu iki yöntem de işe yaramaz ise bu yöntemle kurmayı dene:

Hocam durumu çözdüm sanirim. Yabancı forumlara da birkac gün önce düşmüş bu durum. Sorun tamamen 15.4 sürümüyle alakaliymiş. M1 cihazlarda problem oluyormuş denildigine göre.

Terminale şu kodu girerek 15.3.2 sürümünü kurarak güncellemeyi başarabildim.

Kod:
sudo softwareupdate --fetch-full-installer --full-installer-version 15.3.2 --launch-installer -R
  • Başlangıç diskini seç ve Disk Yardımcı Programı (Disk İzlencesi) > İlk Yardım seçeneklerini tıkla.

Mac’i başlatırken Shift tuşunu basılı tutarak Güvenli Mod’a gir. Güvenli Mod, üçüncü taraf yazılımları devre dışı bırakır ve sistem önbelleklerini temizler, bu da güncelleme sorunlarını çözebilir.

Disk sıfırlayıp yüklemeyi denediniz mi?
Evet yukarida da belirtmiştim.

Hocam durumu çözdüm sanirim. Yabancı forumlara da birkac gün önce düşmüş bu durum. Sorun tamamen 15.4 sürümüyle alakaliymiş. M1 cihazlarda problem oluyormuş denildigine göre.

Terminale şu kodu girerek 15.3.2 sürümünü kurarak güncellemeyi başarabildim.

Kod:
sudo softwareupdate --fetch-full-installer --full-installer-version 15.3.2 --launch-installer -R

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geri
Yukarı Alt