MacBookPro13,2 ile OCLP Sequoia kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burak1999
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 174

burak1999

Çalışkan
Merhaba, 7 ay önce yüklenmiş olan eski MacBook nasıl güncellenir videosunu izledim.

Elimde bulunan 2016 model MacBook Pro 13inc cihazıma en son sürüm olan Sequoia'yı kurmak istedim videoyu açtım adım adım gitmek istedim Type-C bir 32 GB flash bellek satın aldım cihaza taktım adımları yaptım diske yazıldı vs. En son install kısmına geçtim EFI bootu seçtim kurmaya başladım kuruluma başladı süre verdi devam etti 15-20 dk sonra siyah ekran oldu hiçbir şey gelmedi bekledim bekledim tık yok en son tuşa bastım PC açılsın diye EFI Macintosh sequioia yükle seçenekleri yine geldi tekrar EFI'den denedim yine başladı 15-20 dk sonra olmadı çöktü ve şu hata çıktı.

1731165536081.webp

Görüntü bana ait değildir internetten aldım ama hata budur. Sonrasında USB'yi çıkarıp temiz başlatmayı denedim bu sefer ise.

1731165597621.webp

Bu hata ile karşılaştım ne yapmam gerekiyor ne adım atmam lazım kurtarıp verilerimin silinmesini istemiyorum her adımı doğru dikkatlice takip edip uyguladım neden böyle yapıyor. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diski mount edip EFI'yi atmanız lazım ki USB'siz kullanabilin.

Dün gece artık pes edip maalesef tekrardan orijinal sürümü olan monterey sürümüne geçiş yaptım. Bu dediklerinizi rehberde bulamadım sonrasında yapacak olursam veya böyle durumla insanların karşılaşmaması için bunu anlatan bir mini rehber tarzı bir şey gelir mi ? Dünden beri yardımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Çok sağolun.

Mount dediğiniz şey ise onu tekrar tekrar yaptım fakat işe yaramadı. OCLP uyarı verdi sistem açılınca diske yaz diye fakat bir işe yaramadı.

EFI partition'u yardımcı araç ile mount edip erişebildikten sonra OC EFI'yi, partition'a atıp USB'siz bootlamak. Bunun için MountEFI veya OCC kullanılabilir muhtemelen. Yaptığınız işlemlerde eksiklik yok fakat sonuçta yanlışlık varsa OCLP'deki seçimleriniz, SIP veya EFI'yi yanlış atmak olabilir.

Geri
Yukarı Alt