M1 veya M2 Air 8 GB modeliyse dxmt veya dvxk ile denenebilir. Crossover CX patcher ile 50-60 FPS alanlar var.

Bu CX patcher tam olarak ne işe yarıyor? Hiç CX patcher falan atmadım, sadece direkt crossover ile açtım ama drop giriyor, düzeltir mi?

Crossover sanal ortam değil. Sanal ortamlar en başından sonuna bir makine sanallaştırır ve misafir uygulama bu sanal işlemci, RAM ve ekran kartını kullanır. Crossover ve Wine benzeri uyumluluk katmanları sanallaştırma yapmak yerine uygulama tarafından yapılan sistem çağrılarını hedef platformun çağrılarına dönüştürür. Tabii ki bu süreçte çeviri AMD64 NT'den aarch64 Darwin'e olduğu için her şey kusursuz bir şekilde karşılık bulmuyor. Ayrıca uyumluluk katmanında bulunan buglar, eksik kütüphaneler, yanlış çeviriler vb. şeyler sonucunda performansta düşme yaşanabilir ancak bir sanal makine kadar kötü olmayacak.

Eki Görüntüle 253830
Crossover hiçbir zaman sanal bir ortam olmadı.

Hangi bilgiye dayanarak belirtiyorsunuz bunu? Metro Exodus, Cyberpunk 2077, Assassin's Creed Shadow, Resident Evil vb. daha pek çok oyun düzgün çalışıyor.

Eğer Air kullanıyorsanız muhtemelen cihaz ısınıyordur ve thermal throttling yapıyordur diye tahmin ediyorum. Belki ekstra ayar yapılarak daha stabil bir hale getirilebilir ama 60 FPS üzeri stabil beklentisi biraz zor olur. Hangi MacBook/Mac mini modelini kullanıyorsunuz? M3 öncesi MacBook'lar yavaş kalıyor olabilir.

Cihaz M1 ama ortalama 60-70 FPS'lerde geziyor, bazen 90'a çıkıyor ama anlık drop oluyor. CX Patcher'da denemedim hiç.

Bu CX patcher tam olarak ne işe yarıyor? Hiç CX patcher falan atmadım, sadece direkt crossover ile açtım ama drop giriyor, düzeltir mi?

Cihaz M1 ama ortalama 60-70 FPS'lerde geziyor, bazen 90'a çıkıyor ama anlık drop oluyor. CX Patcher'da denemedim hiç.
DXVK, D3DMetal (GPTK) and MoltenVK gibi grafik çevirme katmanlarının güncel sürümlerini CrossOver uygulamasına yamalamış oluyor. Oyunların uyumluluğu ve stabilitesi artıyor.

M1 tam modeli belirtemişsiniz. CX Patcher yama sonrası
8 gb ram varsa Graphics: DXMT; MSync: OFF
16 gb ram varsa Graphics: 3D3Metal MSync: ON deneyebilirsiniz.

DXVK, D3dmetal (gptk) and moltenvk gibi grafik çevirme katmanlarının güncel sürümlerini crossover uygulamasına yamalamış oluyor. Oyunların uyumluluğu ve stabilitesi artıyor.

M1 tam modeli belirtemişsiniz. CX patcher yama sonrası.
8 GB RAM varsa Graphics: Dxmt; msync: Off.
16 GB RAM varsa Graphics: 3D3metal msync: On deneyebilirsiniz.

M1 MacBook Air 8 GB RAM 256 GB SSD.