amenti

Çalışkan
Merhaba,

MacBook Air 2017 bir bilgisayarım var, içerisinde şu an Linux yüklü ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor, aynı şekilde Bootcamp ile Windows yüklediğimde de klavye ve Trackpad'de sorun olmuyor, fakat macOS çalıştırdığımda, oturum açtıktan sonra klavye ve trackpad çalışmayı durduruyor. Yetkili servis klavye ve trackpad değişmesi gerekiyor dedi ama diğer işletim sistemlerinde hiçbir sorun olmaması sebebiyle bu problemin donanımsal bir problem olduğunu düşünmüyorum. İnternette gördüğüm bütün çözümleri denememe rağmen bu sorundan kurtulamadım.

Merhaba,

MacBook Air 2017 bir bilgisayarım var, içerisinde şu an Linux yüklü ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor, aynı şekilde Bootcamp ile Windows yüklediğimde de klavye ve Trackpad'de sorun olmuyor, fakat macOS çalıştırdığımda, oturum açtıktan sonra klavye ve trackpad çalışmayı durduruyor. Yetkili servis klavye ve trackpad değişmesi gerekiyor dedi ama diğer işletim sistemlerinde hiçbir sorun olmaması sebebiyle bu problemin donanımsal bir problem olduğunu düşünmüyorum. İnternette gördüğüm bütün çözümleri denememe rağmen bu sorundan kurtulamadım.
1. Sistem Tercihlerine Git:
- Apple menüsüne tıklayın.
- "Sistem Tercihleri"ni seçin ve ardından "Erişilebilirlik" bölümüne gidin.

2. Erişilebilirlik Ayarlarını Kontrol Et:
- "Fare ve Trackpad" altında "Fareyi izleme" ayarını kapatın.
- "Klavye" altında "Klavyeyi İyileştir" ayarını kontrol edin; bu ayar açıksa kapatın.

3. PRAM/NVRAM Sıfırlama:
- Mac’inizi kapatın.
- Açarken Command (⌘), Option, P ve R tuşlarına aynı anda basın.
- Mac’iniz ikinci kez yeniden başlarken tuşları bırakın. Bu işlem NVRAM'ı sıfırlayacaktır.

4. SMC Sıfırlama:
- Mac’inizi kapatın.
- Güç kablosunu takın.
- Shift + Control + Option tuşlarına basılı tutun ve aynı anda güç düğmesine basın.
- Tüm tuşları ve güç düğmesini bırakın.
- Mac’inizi açın.

5. Güvenli Modda Başlatma:
- Mac’inizi yeniden başlatın ve açılırken Shift tuşuna basılı tutun.
- Güvenli modda açıldığında, klavye ve trackpad’in çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Eğer çalışıyorsa, sorun muhtemelen üçüncü parti uygulamalardan kaynaklanıyor olabilir.

6. Güncellemeleri Kontrol Et:
- Apple menüsüne gidin ve "Yazılım Güncellemesi" seçeneğini tıklayın.
- Mevcut güncellemeleri yükleyin.

7. Kullanıcı Hesabını Kontrol Et:
- Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun ve o hesapla oturum açın. Klavye ve trackpad’in çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

8. macOS'u Yeniden Yükleyin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Recovery Mode'a geçmek için bilgisayarı yeniden başlatın ve Command + R tuşlarına basılı tutun.
- "macOS'u Yeniden Yükle" seçeneğini seçin ve yönergeleri izleyin.

Tüm adımlar sonrasında sorun devam ederse, daha fazla bilgi veya iyileştirme önerisi için belirli bir süreliğine profesyonel bir hizmet almayı düşünebilirsiniz.