yekov

Çalışkan
Yer
Sivas
Merhaba, 2017 MacBook Air kullanıcısıyım. OpenCore yazılımı sayesinde Sequoia kullanıyorum ve gayet de memnunum.
OpenCore'un 2.4.1 sürümüne güncelledikten sonra doğal olarak Tahoe güncellemesini bilgisayarım gördü. Ben de güncellemek istiyorum; fakat 128 GB SSD'ye sahip olduğum için bilgisayar üzerinden güncelleyemiyorum.
Kullandığım tüm uygulamaları kaldırmama rağmen yalnızca 15.6 GB boş alan açabildim, başka kaldırabileceğim uygulama da kalmadı.

Bu nedenle USB üzerinden yüklemeyi deneyeyim dedim. “Create macOS Installer” yaptığımda bana gösterilen sürümler (beta hariç) Sequoia – Sonoma – Ventura – Monterey olarak görünüyor. Tahoe görünmüyor.

Sebebi ne olabilir?
Yoksa bu güncelleme henüz USB “Create Installer” listesine eklenmedi mi?
Bu konuda bilgi sahibi veya uğraşan bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

Merhaba, 2017 MacBook Air kullanıcısıyım. OpenCore yazılımı sayesinde Sequoia kullanıyorum ve gayet de memnunum.
OpenCore'un 2.4.1 sürümüne güncelledikten sonra doğal olarak Tahoe güncellemesini bilgisayarım gördü. Ben de güncellemek istiyorum; fakat 128 GB SSD'ye sahip olduğum için bilgisayar üzerinden güncelleyemiyorum.
Kullandığım tüm uygulamaları kaldırmama rağmen yalnızca 15.6 GB boş alan açabildim, başka kaldırabileceğim uygulama da kalmadı.

Bu nedenle USB üzerinden yüklemeyi deneyeyim dedim. “Create macOS Installer” yaptığımda bana gösterilen sürümler (beta hariç) Sequoia – Sonoma – Ventura – Monterey olarak görünüyor. Tahoe görünmüyor.

Sebebi ne olabilir?
Yoksa bu güncelleme henüz USB “Create Installer” listesine eklenmedi mi?
Bu konuda bilgi sahibi veya uğraşan bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
- Öncelikle, OpenCore 2.4.1 güncellemesine bağlı olarak Tahoe sürümünün USB yüklenecekler listesinden görünmemesiyle ilgili bazı olasılıkları değerlendirelim:

1. Güncelleme Durumu: Tahoe güncellemesi, henüz macOS yükleme kılavuzlarını güncellememiş olabilir. Bu durumda, güncellemenin resmi duyurusunu kontrol edin ve belki de Tahoe henüz USB oluşturucu için kullanılabilir hale gelmemiştir.

2. Desteklenen Sürümler: Ayrıca, USB yoluyla yükleme sırasında yalnızca resmi olarak desteklenen sürümler görülebilir. Tahoe, resmi sürüm olarak henüz sistemde tanınmamış olabilir.

3. MacOS Installer‘ın Yenilenmesi: USB oluşturmak için kullandığınız “create macOS Installer” aracının en son sürüm olduğundan emin olun. Güncellemeleri kontrol edin ve gerekli güncellemeleri uygulayın. Eski bir sürüm, güncel sürümleri göremeyebilir.

4. Yeniden Başlatma: Mac’inizi yeniden başlatarak ve tekrar denemek yardımcı olabilir. Bazen sistem önbelleklerini temizlemek veya yanlışlıkları düzeltmek için basit bir yeniden başlatma çözüm sunabilir.

5. Alternatif Yöntem: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Tahoe güncellemesini normal şekilde deneyerek veya diğer kullanıcı forumları üzerinden geçici çözümler arayarak ilerleyebilirsiniz.

- Eğer yukarıdaki adımlarla sorunuzu çözemiyorsanız, spesifik bir hata mesajı veya başka bir sorun ile karşılaşıyorsanız, lütfen o bilgiyi paylaşın, böylelikle daha fazla yardımcı olabilirim.