Çözüldü macOS ses kartını görüyor ancak ses gelmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oytuncetin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 308
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oytuncetin

Uzman
@tarko hocam merhaba nasılsınız? Bir sorunum var ses kartı sorun yarattı. Harici ses kartım vardı ve Mac ses kartını görüyordu. Şu an da görüyor fakat ses alamıyorum. Nasıl çözülebilir?

Çözüm
Paylaştığın EFI ve kextleri güncelledim yapılandırmayıo sadeleştirdim. Ayar olarak sadece SMBIOS zorlamayı Custom'dan Create değerine çektim.
OytunCetinEFIOC1.0.3

Her ihtimale karşı çalışan EFI yedeğini FAT32 bir USB bellekte yedekte tutarak yapılandırmayı dene.

Sorun devam ederse USBportları kendi cihazına göre yamala.
Bu bağlantıdan windows.exe olanı indir ve Windows tarafında yamalamyı dene.
Releases · USBToolBox/tool
Kext veya yazılım değişikliği yapmadıysan bi' Reset NVRAM yapmayı dene. Dual Boot ise Windows'ta teyit et. Windows'ta da çalışıyorsa DeviceProperties'e girdi olarak eklemeyi deneriz.

Kext veya yazılım değişikliği yapmadıysan bi' reset NVRAM yapmayı dene. Dual boot ise Windows'ta teyit et. Windows'ta da çalışıyorsa deviceproperties'e girdi olarak eklemeyi deneriz.

@tarko hocam kext veya yazılım değişikliği yapmadım. Burada elektrikler çok sık gidiyor BIOS ile biraz fazlaca uğraşıyorum nedenini bilmiyorum. Windows'ta çalışıyor bu arada. Reset NVRAM yaptım bir değişiklik olmadı. Deviceproperties'e girdi olarak nasıl ekleyeceğim?

@bandito dostum teşekkür ederim öncelikle. EFI'nin içerisinde bu kext var yeniden yüklemeyi de maalesef beceremedim ve bende ilk kurulumda ses geldiği için format attım fakat maalesef ses hala gelmiyor. Acaba başka bir önerin var mı?

Ses kartım bu. Bilgisayar ilk kurulum yaptığında otomatik tanıdı sonrasında elektrik gidip geldi ve ve artık çalışmıyor. Voodoohda nasıl yüklenir rica etsem açıklamalı olarak anlatabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…