SerdarK54

Uzman
Herkese merhaba,

Rzen 5 5600 RX 6700 XT ASUS TUF B550M-Plus anakart üzerine macOS Sonoma 14.0 kurulumunu yaptım.
Sistemde Ethernet portum ekran kartım ve ses kartım çalışıyor(biraz kötü geliyor ses orijinal gibi değil.)
ASUS AX58BT model harici Wi-Fi tanıtamadım bu konuda yardımcı olur musunuz?
Ayrıca bir şekilde sistem açılınca mouse sorunsuz çalışıyordu şimdi her açılışta söküp başka portlarda takmak zorunda kalıyorum nasıl çözülür?

Bu arada seri no ekranında macpro 7.1 seçmek zorunlu mu App stora girip uygulama falan yüklemek istiyorum telefonumda iPhone 13 senkronize gibi bir durum oluyor mu?
Şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 77265

Son düzenleme:
Maalesef macOS desteği yok hocam.

driver.webp

Şimdi wifi kartımı tanıttım bağlanabiliyorum ama bluetooth açıyorum geri kapanıyor onu da çözmem lazım.

1724449736122.webp

Bu cihazı almak isteyen veya kullanmak isteyenler için aşağıda ki linkten kext indirip opencore ile config.plist dosyasına işleyip kaydedip yeniden başlatması yeterli.

Bu arada fiber 100mbps tarifem var steam de dota 2 indirirken fotoğrafta görüldüğü üzere indirme hızı nasıl bu kadar yüksek olabiliyor anlam veremedim.

Bluetoothu hala tanıtamadım bir türlü bir yerde yanlış yapıyorum sanırım bu konuda yardımcı olabilecek var mı

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-08-24 03.12.44.webp
    Ekran Resmi 2024-08-24 03.12.44.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
macOS uzerinde Apple kendi donanımlarını kullandığı icin genellikle ayri harici firmalar macOS icin driver cikarmaz, kext ile onceki zamanda macOS ile uyumlulugu saglanilan kextler destekleniyorsa kernel ile donanim arasi surucu gorevi gorur. Dolayisiyla sitesinde yoksa direkt macOS desteklemiyor diyemeyiz.
Bluetoothu hala tanıtamadım bir türlü bir yerde yanlış yapıyorum sanırım bu konuda yardımcı olabilecek var mı
Hocam bu anakart modelin de bluetooth ile wifi karti birlesik mi nasil ve gomulu sekilde mi detayli bilgi verir misiniz?