OpenCore Hackintosh ile macOS Sonoma'da güncellemeler nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MerdoJR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 53

MerdoJR

Becerikli
Merhaba,

OpenCore Hackintosh ile macOS Sonoma'da güncellemeler nasıl yapılır?

MacPro.webp

Bu biraz arafta konu. OTA güncellemesi yapmayı pek tavsiye etmiyoruz. Bilgisayarınız açılmayabilir.

Öncelikle Sequioa için EFI hazırlamanız lazım. Sonoma EFI'nizdeki KEXT'leri güncellemeniz çoğunlukla yeter. Zen4 kullandığınız için belki yeni patchlar gelmiş olabilir, onları kontrol etmek lazım. Sequoia'yı sıfırdan kurup çalıştığını teyit etmeniz lazım, çalışıyorsa asıl sisteminize yedek almak kaydıyla güncelleme yapabilirsiniz. Dosyaları da @yusufklncc gibi değerli macOS konusunda uzmanlaşmış kişilerin disk imajlarından temin edebilirsiniz. Başka şekillerde çekmenin yolu da var ancak en kolay yolu bu şekilde olacaktır.

macOS'un verbose'si bize anlaşılır bilgi çok veremediği için bazı durumlarda sorunları anlayamayabiliriz, onca denemeyle ancak çözülebilir veya hiç çözemeyebiliriz. Bu sebeple de sürekli önlem alarak gitmek lazım. Ben sadece Sonoma ve Sequioa ile deneme yaptığım için bu konudaki tecrübem çok az. Ben kendi yapmış olduğum yöntemi size söyledim, sistem sorununu çözememeyi de direkt yaşadığımdam belirtmek istedim. Hackintosh üzerine kafa yormayacak ve araştırmayacaksanız çok tatsız bir deneyim olacaktır.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt