3538

Becerikli
Ben bir zamanlar macOS kurmak için denemeler yaptım ama hata aldım yüklerken. OpenCore açılmadı düzelttim, bu sefer memory hatası verdi sonra da flags 0xc3080 hatası veriyor. Ve bilgisayara format attığım için baştan USB ayarlayacağım. Bana yardım edebilecek biri var mı? OpenCore DeBug mı kullanayım yoksa OpenCore RELEASE mi kullanayım?

20231119_202939.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Pavilion Gaming 15-EC2057NT
AMD 5600H.
RTX 3050 60W.
Kuramazsın, NVIDIA GPU'lara destek yok. Ekran kartı ismini değiştirmen bir şeye yaramaz, destek yok çünkü. iGPU üzerine kuran sadece bir kişiye denk geldim, o da EFI'sini paylaşmamış. 512 MB olarak tanıtmış ekran kartını, video decodinglerin buglu çalıştığını söylüyor, pek düzgün performans alacağını sanmıyorum. O sistemin normalde vereceği performansı özlersin yani, onun dışında macera arıyorsan bu adama reddit'ten ulaşıp EFI sorabilirsin belki 12 gün önceye kadar birilerine göndermiş EFI'yi fakat ne kadar doğru bilmiyorum. AMD laptop kanadında hiç Hackintosh bilgim yok. @tarko ve @yusufklncc hocalarım biliyordur kesin bilgiyi, bir soralım.

Yahu arkadaşım imkanı yok kurmanın. RTX 3000-4000 serisi desteklenmiyor. Ayrıca sen oraya RX 6700XT yazsan bile driver kuramayacaksın. Adam anlamayacak kadar salak değil yani.

Biri tanıtmış ancak performansız olduğunu söylemiş. Gerek yok.

Anlaşıldı, teşekkürler. Kurmam biter, yardımınız için teşekkürler.

Resmi bir grafik sürücüsü olmadığı doğru. Ancak üçüncü geliştiriciler tarafından 6700XT de dahil mobil AMD işlemcilerin dahili grafikleri destekleniyor. Burada sıkıntı ne grafik ne cpu. Daha çok AMD mobil platformlarda USB portları sıkıntı çıkarıyor.

Gerekli kext burada yer alıyor. Ancak zaten kurulum öncesi bunlar bir şey ifade etmiyor. Grafik kartınız olmasa da kurulum ekranına ulaşabiliyor olmalısınız.

Cihazının marka modelini söyler misin?

Resmi bir grafik sürücüsü olmadığı doğru. Ancak üçüncü geliştiriciler tarafından 6700XT de dahil mobil AMD işlemcilerin dahili grafikleri destekleniyor. Burada sıkıntı ne grafik ne cpu. Daha çok AMD mobil platformlarda USB portları sıkıntı çıkarıyor.

Gerekli kext burada yer alıyor. Ancak zaten kurulum öncesi bunlar bir şey ifade etmiyor. Grafik kartınız olmasa da kurulum ekranına ulaşabiliyor olmalısınız.

Cihazının marka modelini söyler misin?
HP Pavilion Gaming 15-EC2057NT
AMD 5600H.
RTX 3050 60W.

Tamam bir sorun görünmüyor bu konuda. Öncelikle bir imaj indirip USB hazırlamanız gerekiyor. Sonoma deneyebilirsiniz.

Bunu indirip balenaEtcher ile bir USB belleğe yazdırın. Daha sonrasında ben bir EFI paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-24 174956.webp
    Ekran görüntüsü 2024-01-24 174956.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 80
  • Ekran görüntüsü 2024-01-24 175329.webp
    Ekran görüntüsü 2024-01-24 175329.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme: