Yapımcı öyle istemiş hocam. Ama Atölyesi çok çeşitli tavsiye ederim. Benim kendi yaptığım temalardan örnek verim. En güzel özelliği Tıpkı Mac'te ki gibi arkaplanda çalışan uygulamaların Dock'a atılması ve Ses arttırma, Bluetooth ve Wifi Menüsünün Mac UI'sine benzemesi. Ama Dock'ta ki uygulama iconlarını yapmak için sizin iconları toplamanız gerekmekte. Hazır olarak Mac iconları yok uygulamaların. Onu uygulamanın ayarından icon atayarak yapacaksınız.
Ekran Alıntısı.webp
macos.webp

Bu fotoğraflar Windows tamamen. Bana ait.

Yapımcı öyle istemiş hocam. Ama atölyesi çok çeşitli tavsiye ederim. Benim kendi yaptığım temalardan örnek verim. En güzel özelliği tıpkı Mac'te ki gibi arka planda çalışan uygulamaların Dock'a atılması ve ses arttırma, Bluetooth ve Wi-Fi menüsünün Mac UI'sine benzemesi. Ama Dock'ta ki uygulama iconlarını yapmak için sizin iconları toplamanız gerekmekte. Hazır olarak Mac iconları yok uygulamaların. Onu uygulamanın ayarından icon atayarak yapacaksınız.
Eki Görüntüle 194928Eki Görüntüle 194927

Bu fotoğraflar Windows tamamen. Bana ait.

Tamam satın aldım. Güzel beğendim. Ama bilgisayarım monitör. Masaüstü kullanıyorum. Ekran parlaklığını arttırdım. Arttırmadan önce 70'Ti 100 yaptım. Sonra 70 yaptım ve gözüme iyi gelmedi. Ben bu programın ayarını 100 yapıp. Programı silsem. Ekran parlaklığı yerine gelir mi? Ya da ayar değiştiriyorsa NVIDIA kontrol panelinden mi yapıyor?

Tamam satın aldım. Güzel beğendim. Ama bilgisayarım monitör. Masaüstü kullanıyorum. Ekran parlaklığını arttırdım. Arttırmadan önce 70'Ti 100 yaptım. Sonra 70 yaptım ve gözüme iyi gelmedi. Ben bu programın ayarını 100 yapıp. Programı silsem. Ekran parlaklığı yerine gelir mi? Ya da ayar değiştiriyorsa NVIDIA kontrol panelinden mi yapıyor?
O uygulama sadece GUI ekliyor. Mutlaka asıl ayır bilgisayarın kendisi üzerinden yapılabilir bir şekilde duruyordur. Uygulamayı silmenize gerek yok.

Masaüstümde tam kalmıyor kayboluyor. Ve Windows'un kendi taskbarıda gözüküyor gizli yapmama rağmen.
Onu uygulama ayarlarından yapmanız gerekiyor. Servis olarak başlat seçeneğini seçin ve uygulama ayarı üzerinden Windows Taskbar'ı kapatmanız lazım. Dock'u akıllı gizleden çıkarmanız ve Gizleme seçeneğini seçmeniz gerek birde. Bütün ayarları yaptıktan sonra yeniden başlatmanız lazım ayrıca. Modern bir Windows cihazım olsaydı size yardım ederdim fotoğraflarla ama yok maalesef. Bunun hakkında video çeken birkaç insan vardı. Onları izlerseniz uygulamayı iyice anlarsınız.

OpenCore ile Mac kullanabilirsiniz sonuçta bu önerilenler temadan fazlası değil. Fakat donanım olarak parça değişimi gerekebilir.

Deepin bir dönem macOS estetiğini birebir kopyalamaya çalışıyordu, artık onlar da Windows benzeri bir tasarıma dönmüşler sanırım. En iyisi KDE masaüstü ortamına sahip bir dağıtıma geçip kendin macOS'a benzetmek olur, macOS'a KDE'den daha çok benzeyecek bir masaüstü ortamı yok.

Ama ne yaparsanız yapın macOS'u mutlaka aratır, macOS çok ayrı bir estetik. Linux tarafında macOS'un kullandığı animasyonları kullanabiliyorsunuz mesela cin efekti falan, ancak macOS'un animasyonları kadar akıcı hissettirmiyor kesinlikle.