Promosyon varsa hemen hemen o fiyata yeniyor ama hamurun kalitesi de kullanılan malzemelerin kalitesi ve miktarı da rezalet. Butik pizzacılar arasındaki kalite farkını da boş ver, zincir pizzacıların aynı ürününü Avrupa ve Türkiye'de yesen aynı fiyata ne kadar büyük kalite farkı olduğunu görüyorsun. Burada hem ucuz değiller hem çok daha düşük kalitede şeyler tüketiyoruz. Hamburgerciler için de durum benzer.
Buradaki pizzalarda salam, sucuk ve sosis olmayışı kötü. Domuz etinden neler varsa onu koyuyorlar anca. Bir tek Little Caesars hoşuma gidiyor ama o da Türkiye’de bence daha iyi tariflere sahip. Roma’da yediğim pizzalardan bile daha çok seviyorum. Tabii diğer markalar bu şekilde değil. Ucuz olsun diye yuvarlak olmayan pizza bile çıktı Türkiye’de. Fiyatları da aşırı yüksek.

Burgerler için Avrupa ürünleri daha iyi diyebilirim ama Popeyes burada nedense çok zayıf kalıyor. Türkiye’deki hâli bence daha lezzetli. Türkiye’deki burgerler de çok pahalı.

Oh hayat size güzel Almancılar. 60 Dolara GTA 6 ya veya Xbox kolu alıyorsunuz. Sonra 1000-2000 Dolara üst düzey bir sistem diziyorsunuz. Sonra mis gibi 2-3 sene para biriktirip Mercedes alıyorsunuz. Sonrasında Türkiye'ye gelip millete hava attıktan sonra Avrupa bitti abi diyorsunuz. Sonra her sene bunu yapın. Oh ne ala hayat ya. Bir de tabii Türkiye'yi översiniz.

Buradaki pizzalarda salam, sucuk ve sosis olmayışı kötü. Domuz etinden neler varsa onu koyuyorlar anca. Bir tek Little Caesars hoşuma gidiyor ama o da Türkiye’de bence daha iyi tariflere sahip. Roma’da yediğim pizzalardan bile daha çok seviyorum. Tabii diğer markalar bu şekilde değil. Ucuz olsun diye yuvarlak olmayan pizza bile çıktı Türkiye’de. Fiyatları da aşırı yüksek.

Burgerler için Avrupa ürünleri daha iyi diyebilirim ama Popeyes burada nedense çok zayıf kalıyor. Türkiye’deki hâli bence daha lezzetli. Türkiye’deki burgerler de çok pahalı.
İtalyan - Amerikan pizzası farkı var. Türkiye'de çoğu kişi Amerikan pizzasına alışkın, İtalyan pizzası o yüzden çoğu kişiye güzel gelmiyor. Damak zevki farkı. Pizza zincirlerinde Domino's ve Papa John's için kıyas yaptığımda yurt dışında daha iyilerdi. Pizza dışı olarak KFC - McDonald's - Burger King'lerde bariz kalite farkı var.

Yunanistan ve İspanya gibi görece daha ucuz olan Avrupa ülkelerini de bir kenara bırakalım. Fransa gibi pahalı bir yerde bile yeme içme buraya göre daha uygun hale geldi. Türkiye'de ortalama bir yerde yemek + bir kadeh şarap + tatlıyı 25-30 euro civarına zor yersin. Fransa'da üstelik turistik yerlerde daha kalitelisini oranın yüksek işçilik ve vergi maliyetine rağmen bu fiyatlara yiyebiliyorsun.

Oh hayat size güzel Almancılar. 60 Dolara GTA 6 ya veya Xbox kolu alıyorsunuz. Sonra 1000-2000 Dolara üst düzey bir sistem diziyorsunuz. Sonra mis gibi 2-3 sene para biriktirip Mercedes alıyorsunuz. Sonrasında Türkiye'ye gelip millete hava attıktan sonra Avrupa bitti abi diyorsunuz. Sonra her sene bunu yapın. Oh ne ala hayat ya. Bir de tabii Türkiye'yi översiniz.
Konular karıştı galiba. :D Konuyla bu yazının alakasını anlamadım, konuya Fransız kaldım.

İtalyan - Amerikan pizzası farkı var. Türkiye'de çoğu kişi Amerikan pizzasına alışkın, İtalyan pizzası o yüzden çoğu kişiye güzel gelmiyor. Damak zevki farkı. Pizza zincirlerinde Domino's ve Papa John's için kıyas yaptığımda yurt dışında daha iyilerdi. Pizza dışı olarak KFC - McDonald's - Burger King'lerde bariz kalite farkı var.

Yunanistan ve İspanya gibi görece daha ucuz olan Avrupa ülkelerini de bir kenara bırakalım. Fransa gibi pahalı bir yerde bile yeme içme buraya göre daha uygun hale geldi. Türkiye'de ortalama bir yerde yemek + bir kadeh şarap + tatlıyı 25-30 euro civarına zor yersin. Fransa'da üstelik turistik yerlerde daha kalitelisini oranın yüksek işçilik ve vergi maliyetine rağmen bu fiyatlara yiyebiliyorsun.

Konular karıştı galiba. :D Konuyla bu yazının alakasını anlamadım, konuya Fransız kaldım.

Ha Alman, ha Fransız ikisi de aynı haltı yapıyor. Sanki oyun Server'ı değiştiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@AMG GOAT, pardon da bunun konuyla alakası nedir? Avrupa’nın en önemli şehirlerinden birisinde olan bir restoranı öneriyorum. Tatile çıkılmak istendiğinde ilk gidilecek 5-10 şehirden birisidir, iş için de genellikle gidilen bir yer. Biletleri de çok pahalı değil, uygun dönemlerde 4000-5000 TL’ye gidip gelebiliyorsunuz. Son olarak da Almanya’da yaşamadığımı belirteyim. Haritadaki yerine bile bakmıyorum desem yeridir. İlgimi çekmiyor.

Fırsat bulursanız kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir restoran.
İtalyan - Amerikan pizzası farkı var. Türkiye'de çoğu kişi Amerikan pizzasına alışkın, İtalyan pizzası o yüzden çok güzel gelmiyor. Damak zevki farkı, ben ise Amerikan pizzasını çok tercih etmem. Pizza zincirlerinde Domino's ve Papa John's için kıyas yaptığımda yurt dışında daha iyilerdi. Pizza dışı olarak KFC - McDonald's - Burger King'lerde bariz kalite farkı var.
Net olarak birisi çok daha iyi demek pek doğru olmaz. İtalyan pizzaları kötü gelmiyor ama Little Caesars pizzalarındaki malzeme bolluğuna ve hamura bayılıyorum. Burada zincir olarak Papa John’s ve Little Caesars restoranlarını tercih ediyorum. Little Caesars için kalite farkı göremesem de Papa John’s için dediğiniz gibi büyük bir fark var. Diğer restoranlar konusunda da çok haklısınız. Türkiye’de KFC görünce kusacak gibiyken İspanya’da gerçekten sevdim. Benim için Avrupa’da Popeyes’ın yerini aldı. McDonald’s ve Burger King de aynı şekilde farkı hissettiriyor ve Türkiye gibi saçma sapan fiyatlandırması yok. 10 euroya iki tane Whopper menüsü bile alınabiliyor.
En son Bordeaux’da ördek eti ve şarap için 27 euro ödemiştim. Türkiye’de muhtemelen sadece şaraba 400-500 TL alırlar. Fransızların servis kalitesinle de çoğu ülkedeki restoran yarışamaz. Garson sürekli geliyordu ve “Alors…” ve “Monsieur, madame…” diyerek sipariş alıyordu. Resmen bağımlılık yaptı. İspanya gibi ülkelerde kankalarıyla konuşur gibi sipariş alan restoranlar artık tuhaf geliyor. :D

Son düzenleme:
Fransızların servis kalitesiyle de çoğu ülkedeki restoran yarışamaz. Garsonun gelip gelip “Alors…” ve “Monsieur, madame…” deyip servis alışı bağımlılık yaptı.
Müşteriden de aynı düzeyde elitlik beklemeleri bize çok uymuyor. Suyu bardaktan değil de şişeden içince garsonun hafif aşağılama tonuyla masada temiz bardak var demesi can sıkıcı oluyor. :D

Müşteriden de aynı düzeyde elitlik beklemeleri bize çok uymuyor. Suyu bardaktan değil de şişeden içince garsonun hafif aşağılama tonuyla masada temiz bardak var demesi can sıkıcı oluyor. :D
Evet, bazı müşterileri gerçekten ortama yabancı kalabiliyor. Kültürleri gereği oldukça resmî takılıyorlar ama bazı konular abartı olabiliyor. Bizde olsa bardak batmadı diye restoran çalışanları sevinirdi. :D Üniversitede profesörüne bile “tú” veya isim ile hitap eden bir kişinin Fransa’da herkese “vous” demesi gerekmesi veya o tonda konuşması gerekmesi ilginç mesela. İspanya’da “usted” diyene bir garip bakıyorlar. Anca mahkeme salonunda falan denk gelebiliyoruz sanırım.

Kültür demişken aklıma geldi: Fransa’da kodu unuttuğum için kapıyı benim için açan birisi vardı ama o anda telefonda çok önemli bir mesaja cevap veriyordum diye teşekkür edememiştim, sonra kapıyı açan kadın yarı yolda geri dönüp, bana 5 dilde alaycı bir şekilde teşekkürler deyip gitti. :D

İspanya’da herhalde şişeyle de içsek, tabağa direkt kafamızı da gömsek sorun olmaz. Bu konseptte bir restoran için tam da gereken budur. :D