Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Omnivert

Üyecik
Selam,

Halihazırda kullandığım bilgisayar kasası MSI MAG Forge M100R mATX. Bilgisayarımı güncelleme için anakart seçimi yapmaya çalışıyorum ancak gözlemlediğim kadarı ile anakartlardaki VRM soğutucu bloklarının boyutları böyle bir kasaya sığmayabilecekmiş gibi görünüyor.
Mesela şu an seçmeyi düşündüğüm anakart ASUS TUF GAMING B650M-Plus Wi-Fi mATX ama bahsettiğim gibi anakartın görsellerinde VRM soğutucuları ve arka çıkışların plaka kalınlığı, kasa egzoz fanı ve kasa tavanına takılan sıvı soğutucu fanları (DeepCool LS520 SE 240mm) yüzünden kasaya sığmayacakmış gibi görünüyor. Sizce anakart VRM soğutucuları bir uyumsuzluk oluşturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Gözüme sığar gibi geldi ama daha detaylı bakacağım.

Dostum, baktım ve daha buyuk sogutucu bloklarin oldugu anakartlarda sığmış. Ben Gigabyte B660M DS3H kullanıyordum ve yukarıda sogutma blogu yoktu. 2x 14 CM fan sigiyordu ki ben de acaba blok olsa sigmaz mi diye dusunuyordum (CC560) Asus Prime Z790-P Wi-Fi aldim ve yukarıdaki sogutma blogunun boyutu TUF'la hemen hemen aynı. mATX'den ATX'e gectigim halde sorun yasamadim. Ben de acaba ilk başta sorun olur mu diye düşündüm ama yukariya 2 tane 14 CM fan takili olduğu halde rahatça uydu. Burada önemli olan kasa desteği. Kasan kullandığın sogutucunun radyatör boyutunu destekliyorsa sorun olmaz. Kasan mATX destekliyor ve anakartin boyutlarına baktığımda da uyuyor. Sogutma blogu bir engel çıkarmaz, yukarıda ilgili sogutucunun boyut desteği olduğu sürece takılması gerek.

Bak birisi bu şekilde monte etmiş ve bir sorun gözükmüyor.

1000190607.webp
Gözüme sığar gibi geldi ama daha detaylı bakacağım.

Dostum, baktım ve daha buyuk sogutucu bloklarin oldugu anakartlarda sığmış. Ben Gigabyte B660M DS3H kullanıyordum ve yukarıda sogutma blogu yoktu. 2x 14 CM fan sigiyordu ki ben de acaba blok olsa sigmaz mi diye dusunuyordum (CC560) Asus Prime Z790-P Wi-Fi aldim ve yukarıdaki sogutma blogunun boyutu TUF'la hemen hemen aynı. mATX'den ATX'e gectigim halde sorun yasamadim. Ben de acaba ilk başta sorun olur mu diye düşündüm ama yukariya 2 tane 14 CM fan takili olduğu halde rahatça uydu. Burada önemli olan kasa desteği. Kasan kullandığın sogutucunun radyatör boyutunu destekliyorsa sorun olmaz. Kasan mATX destekliyor ve anakartin boyutlarına baktığımda da uyuyor. Sogutma blogu bir engel çıkarmaz, yukarıda ilgili sogutucunun boyut desteği olduğu sürece takılması gerek.

Bak birisi bu şekilde monte etmiş ve bir sorun gözükmüyor.

1000190607.webp

Son düzenleme:
Çözüm