tobisto

Uzman
Arkadaşlar selam;
MacBook Pro 2015'i yeni aldım. Aldığım yerde denedim bir problem yoktu. Eve gelince taktım ve çalışmadığını gördüm. Sonradan pinlerden birisinin gevşedini fark ettim. Yukarı aşağı hareket edip duruyor. Bu yüzden şarj etmediğini düşünüyorum. Yeni bir adaptör mü almam gerekiyor? Bu sorunu çözebilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam;
MacBook Pro 2015'i yeni aldım. Aldığım yerde denedim bir problem yoktu. Eve gelince taktım ve çalışmadığını gördüm. Sonradan pinlerden birisinin gevşedini fark ettim. Yukarı aşağı hareket edip duruyor. Bu yüzden şarj etmediğini düşünüyorum. Yeni bir adaptör mü almam gerekiyor? Bu sorunu çözebilen var mı?
- MagSafe 2 adaptör soketinin pinleri gevşediyse, bu durumu çözmek için şunları deneyin:

1. Güvenli Çalışma Alanı Sağlayın:
- Bilgisayarınızı kapatın ve adaptörü unplug edin.
- Çalışma alanınızda metal ya da sert cisimlerden uzak durun.

2. Gözle İnceleyin:
- Adaptörün soketini dikkatlice inceleyin. Gevşek pinin görünür bir hasarı var mı? Eğer varsa, değiştirme ihtiyacı doğabilir.

3. Dikkatli Monte Edin:
- Gevşek pini dikkatlice yerine oturtmaya çalışın. Eğer önemli bir hasar yoksa, yerine sıkı bir şekilde oturabilir.

4. Temizlik Yapın:
- Kirlilik veya tozdan kaynaklı bir gevşeme varsa, yumuşak bir fırça veya pamuklu çubuk ile pinleri nazikçe temizleyin.

5. Test Edin:
- Temizliğin ardından adaptörü tekrar takın ve cihazınızı açarak şarj olup olmadığını kontrol edin.

6. Yeni Adaptör Alternatifi:
- Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramıyorsa veya pin çok hasar gördüyse, yeni bir adaptör almanız gerekebilir. Ancak önce garanti durumu varsa orijinal satıcıya başvurun.

7. Profesyonel Destek:
- Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, bir profesyonelin incelemesi için bilgisayarınızı yetkili bir servise götürmeyi düşünün.

Bu adımları takip ederek sorunu çözebilir veya en azından durumun ciddiyetini belirleyebilirsiniz.