Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Başlangıç:
  2. 2 Fibere Başvuru:

Başlangıç:​

İyi günler arkadaşlar, size kısaca şu ana kadarki başımdan geçen fiber sürecini anlatayım. Ben başlangıçta mahallemizde fiber yok sanıyordum, sonra tesadüfen yanımızdaki binalardan birinin altyapı sorgulamasını yaptım ve fiber çıktı. Diğer binalarda da denedim ve onlarda da fiber vardı. Sonradan öğrendim ki biz apartmana taşındanmadan önce Türk Telekom mahallemizde fiber dönüşümü yapmış, birçok binaya fiber bağlamış ama maalesef bizim bina sakinleri genelde yaşlılardan oluştuğu için mevcut altyapılarının değişmesini istememişler. Bu yüzden bizim binamızda fiber yok. VDSL var, o da anca 50 MB ve o 50 megabitten bile çok kayıp var.

Fibere Başvuru:​

Zamanı tam hatırlamıyorum ama zor bela babamı fiber için ikna ettim. Kendisi tam emin olmamakla birlikte 4 Eylül 2024'te Türk Telekom'a FTTH fiber altyapı için gitti. Bize binanın yöneticisinin imzası olması gerektiğini söylediler. Gene uzun bir ikna babamı sürecinden sonra imza toplamaya gittik. Yönetici zaten benim amcamdı, yöneticiden izin aldık ve tüm binadanda imza aldık. Sonra Çorum Türk Telekom müdürlüğüne FTTH fiber için başvurumuzu yaptık. Uzun bir süre bir şey çıkmayınca bu sefer açıkkapıdan başvurmayı denemek istedim ama yine bu babamı uzun süre ikna etmeye çalışmam sonucu oldu. Bilerek bunu diyorum çünkü benim şu an yaşadığım sorun babamı ikna edememekten dolayı. Kendisi maalesef bu işlerle pek ilgilenmiyor ve genelde gereksiz bir şey olarak görüyor. Açıkkapı başvurumuzdan 15-16 gün sonra Türk Telekom'dan bize bir mektup geldi.

İlgili yazınızda belirtilen Bahçelievler mahallesi … adresinde bulunan
Elvan abalı'ya ait fiber altyapılı internet talebi incelenmiş olup, il müdürlüğümüzce hazırlanan emsal projelere dahil edilmiştir.
Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

Bu mektubun açıkkapı sonucu geldiğine eminim çünkü mektup geldiği zaman açıkkapıdada size bilgilendirme yapılmıştır diye bildirim geldi.

Babam mektupla beraber il müdürlüğüne gitti lakin bize 2024 yılı için proje sezonun bittiğini 2025 yılında projelerin tekrar başlayacağını söylediler. Sonra zaman geçti babam 15 tatil zamanı Türk Telekom'a gitti fakat bize 2025 yılı için proje sezonunun Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacağını söylediler. En son bugün babam il müdürlüğüne gitti ve bize onlara henüz Bahçelievler için proje listesinin gelmediğini ve haziran ayında geleceğini söylediler. Şu anki en son durum ki daha bizim evin Bahçelievler listesinde olup olmayacağıda bir bilinmezlik ve ben daha da ertelenmesini istemiyor. M artık babamı da ikna edemiyorum, ikna edecek gücüm de kalmadı. Ona kalsa 2030'da da gelse tamam.

Ben kendi e devletimden CİMER, BTK veya açıkkapıdan bir dilekçe yazmayı düşünüyorum. Bunun sebebi ise en azından haziran ayında gelecek olan listede olmamızın garantilenmesi ve iyi ihtimal olarak öncelik kazanması. Sizden yol göstermenizi istiyorum. Açıkkapı başvurumuzu babamın e-Devlet'i üzerinden önce yapmıştık. Bu sefer ben kendi e-devletimden yetkili kurumlara müracat etsem olur mu? Yoksa illaki babamın e-Devlet'inde mi başvuru yapmam gerekiyor?

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Eğer bir bilgi gerekiyorsa da verebilirim. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Başlangıç:​

İyi günler arkadaşlar, size kısaca şu ana kadarki başımdan geçen fiber sürecini anlatayım. Ben başlangıçta mahallemizde fiber yok sanıyordum, sonra tesadüfen yanımızdaki binalardan birinin altyapı sorgulamasını yaptım ve fiber çıktı. Diğer binalarda da denedim ve onlarda da fiber vardı. Sonradan öğrendim ki biz apartmana taşındanmadan önce Türk Telekom mahallemizde fiber dönüşümü yapmış, birçok binaya fiber bağlamış ama maalesef bizim bina sakinleri genelde yaşlılardan oluştuğu için mevcut altyapılarının değişmesini istememişler. Bu yüzden bizim binamızda fiber yok. VDSL var, o da anca 50 MB ve o 50 megabitten bile çok kayıp var.
Fiberde mevcut altyapının değişme durumu yok ki? Ah şu yaşlı kesim...

Çıtırdan bi kırma dökme işi var diye maalesef, yaptırmıyorlar çoğu binalara. Burada suç, bina sakinlerinin.
Türk Telekom hadi gidelim de x kişisi dilekçe yazmış fiber yapalım demiyor. Taşeronlar var, alt taşeronlar var...
Organize olmaları çok büyük bir sıkıntı. Allah yardımcın olsun, yapabileceğin hiçbir şey yok. Dilekçeni yazıp vermişsin beklemekten başka çaren de yok. Türk Telekoma gidip ısrarcı olursan bir ihtimal işe yarayabilir.

Şuan bir saha satış temsilcisinin sizi üstlenmesi ve sürecinizi takip etmesini talep edebilirsiniz. Çorum müdürlüğüne gidip saha satış temsilcisi bir arkadaşın kartını alıp ulaşın ve şuan halihazırda X abone istiyor, hemen bağlatırlar derseniz emin olun süreç daha da hızlanacaktır. Saha satış temsilciside alacağı satış komisyonundan dolayı sürecinizi titizlikle yürütecektir. Sizin dermanınız ya torpil, ya da saha satış temsilcisidir.

Fiberde mevcut altyapının değişme durumu yok ki? Ah şu yaşlı kesim...

Çıtırdan bi kırma dökme işi var diye maalesef, yaptırmıyorlar çoğu binalara. Burada suç, bina sakinlerinin.
Türk Telekom hadi gidelim de x kişisi dilekçe yazmış fiber yapalım demiyor. Taşeronlar var, alt taşeronlar var...
Organize olmaları çok büyük bir sıkıntı. Allah yardımcın olsun, yapabileceğin hiçbir şey yok. Dilekçeni yazıp vermişsin beklemekten başka çaren de yok. Türk Telekoma gidip ısrarcı olursan bir ihtimal işe yarayabilir.
Malesef hocam anlamamaktan çok anlamak istemiyorlar resmen yaşlı kesim

Şuan bir saha satış temsilcisinin sizi üstlenmesi ve sürecinizi takip etmesini talep edebilirsiniz. Çorum müdürlüğüne gidip saha satış temsilcisi bir arkadaşın kartını alıp ulaşın ve şuan halihazırda X abone istiyor, hemen bağlatırlar derseniz emin olun süreç daha da hızlanacaktır. Saha satış temsilciside alacağı satış komisyonundan dolayı sürecinizi titizlikle yürütecektir. Sizin dermanınız ya torpil, ya da saha satış temsilcisidir.
Teşekkür ederim öneriniz için hocam deneyeceğim

Sabah CİMER e istek dilekçesinde bulundum sürecin hızlandırılıp artık net bir tarih verilmesiyle ilgili umarım etkili olur

Arkadaşlar anlık konu güncellemesi az önce binamıza taşeron ekip geldi ve ana fiber kabloyu çekti

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-05-07 at 12.04.20 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-05-07 at 12.04.20 (1).webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 178
  • WhatsApp Image 2025-05-07 at 12.04.20.webp
    WhatsApp Image 2025-05-07 at 12.04.20.webp
    88,9 KB · Görüntüleme: 166
Arkadaşlar anlık konu güncellemesi az önce binamıza taşeron ekip geldi ve ana fiber kabloyu çekti
Gözünüz aydın ama daha her şey bitmiş değil. Binanızda yapılacak başka işlemler var. Ama binaya o turuncu kablo çekildikten sonra en çok 6-12 ay içinde siz de eve kadar fiber (FTTH) abonesi olabileceksiniz.

Gözünüz aydın ama daha her şey bitmiş değil. Binanızda yapılacak başka işlemler var. Ama binaya o turuncu kablo çekildikten sonra en çok 6-12 ay içinde siz de eve kadar fiber (FTTH) abonesi olabileceksiniz.
Bizim sürecimiz FTTH bağlantısı için kablo geldikten sonra 1 ay idi. Bu mesajımı da sizi düzeltmek için değil konu sahibinin karalara bağlamaması için yazıyorum 🤠🤠🤠