Eki Görüntüle 121220
5 mahalle var ve 1 mahallede 100 Mbps fiber altyapı var fakat benim yaşadığım mahallede yok. Türk Telekom çalışanlarından biri benimle aynı mahallede yaşıyor ve plan çizdiklerini her şeyi hazırlayıp onaya gönderdiklerini söyledi ama 100 Mbps gelir mi gerçekten bilmiyorum.
Gelmezse yıllarca bu hızla ne yapacağım? Sırf bu hız yüzünden başka mahalleye başka eve çıkasım geliyor ama ailemle yaşadığımdan onları da kötü etkilemek istemiyorum. Yaşadığım yerde ev bulmak aşırı zor ve yeni evde sorun yaşarsak (ısınma sorunu ya da başka bir sorun) diye korkuyorum. Maalesef doğal gaz bile olmayan adeta 1950 yılında kalmış bir ilçede yaşıyorum. Başa gelen çekilir deyip sabretmek mi lazım acaba?
100 Mbps internetin gelip gelmeyeceği, genellikle fiber altyapının yayılımı ve yerel servis sağlayıcıların planlarına bağlıdır. Aşağıdaki adımlar, mevcut durumunuzu değerlendirmenize ve olası seçenekleri belirlemenize yardımcı olabilir:
1. Türk Telekom ile İletişim Kurun
- Türk Telekom'un müşteri hizmetleriyle tekrar iletişime geçerek durumu netleştirin.
- Fiber internetin kesin olarak ne zaman hizmete gireceğini sorun.
2. Alternatif Servis Sağlayıcıları Araştırın
- Mahallenizdeki diğer internet servis sağlayıcılarını kontrol edin.
- Hız ve fiyat açısından karşılaştırma yapın.
3. Maliyet ve Yüksek Hızlı İnternet Araştırması
- Eğer gerçekten başka bir eve taşınmayı düşünüyorsanız, mahalledeki 100 Mbps hizmetinin bulunduğu yerlerin fiyatlarını ve koşullarını karşılaştırın.
- Maliyet, lokasyon ve hız avantajını göz önünde bulundurun.
4. Teknoloji Gelişmelerini Takip Edin
- Fiber altyapının genişlemesi açısından gelişmeleri takip etmeniz faydalı olacaktır.
- Yerel güncellemeleri ve projeleri araştırabilirsiniz.
5. Sabırlı Olun ve Alternatif Çözümler Değerlendirin
- Şu anki hızla neler yapabileceğinizi düşünün ve belki de internet kullanımınızı optimize etmeye çalışın.
- Çözüm yolları olarak kablosuz ağ hızlandırıcılar veya uydu interneti gibi alternatifleri değerlendirin.
6. Aile ile İletişim Kurun
- Taşınmanın zorlukları hakkında aile üyelerinizle açık bir şekilde konuşun.
- Aile yapısını etkileyecekse, çözüm yollarını birlikte değerlendirin.
Eğer taşınmak zorunda kalacaksanız, bunun yanında mevcut konforunuzu da göz önünde bulundurmayı unutmayın. Sabırlı olmanız gereken bir süreçtir.